Laserski tretman akni – Uklanjanje Akni laserom

U našoj praksi, vi ste u centru pažnje, i radujemo se što ćemo vas pratiti na ovom ličnom putovanju pomlađivanja kože i samoproučavanja.

Akne su čest problem koji pogađa više od 80 posto adolescenata. Posebno mladi muškarci prvi put traže dermatologe ili kozmetičare kako bi dobili efikasan tretman za svoje akne.

Tokom vremena, različite opcije tretmana su se razvile, a mogu se planirati u kombinaciji sa efikasnim terapijama za različite manifestacije oboljenja.

Nastanak akni tokom puberteta direktno je povezan sa hormonalnim promenama, posebno muškim hormonom androgenom.

Ove promene dovode do povećane proizvodnje sebuma, što opet dovodi do masnog sjaja kože. Istovremeno se javlja i hiperkeratoza, poremećaj u roženju izvodnih kanala lojnih žlezda.

devojka-laserski-tretman-akni-big

U ovom procesu formira se čep od sebuma i rožnjačkih ćelija koji dovodi do mitisera, koji mogu biti otvoreni i crni ili zatvoreni i beli. Začepljeni izvodni kanali lojnih žlezda pružaju idealno stanište za bakterije, posebno propionske bakterije, koje zauzvrat značajno utiču na formiranje upalnih čvorova i gnojnih pustula.

U nekim slučajevima, čak i nakon zarastanja, mogu ostati neprivlačni ožiljci. Stoga je odlučujuće lečiti akne u ranoj fazi i izabrati odgovarajuće terapeutske pristupe u konsultaciji sa dermatologom.

Prilikom lečenja akni i nege kože, važno je obratiti pažnju na nekoliko faktora. Koristite blage, sapunom slobodne čistače kako biste nežno očistili kožu.

Cedenje bubuljica može dovesti do infekcija, upala i stvaranja ožiljaka. Pustite bubuljice da se same zaceljuju ili ih obradite kod stručnjaka. Čak i ako imate masnu kožu, važno je hidrirati kožu. Odaberite anti-komedogene, hidrirajuće proizvode. Koristite širokopojasnu zaštitu od sunca sa SPF 30 ili više kako biste zaštitili kožu od UV zračenja. Neke akne lekove mogu učiniti kožu osetljivijom na sunčevu svetlost.

U teškim slučajevima akni ili ako tradicionalni proizvodi za negu ne deluju, preporučuje se poseta dermatologu ili estetskom lekaru, kao i kozmetičaru.

Zdrav životni stil sa dovoljno sna, uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem može podržati zdravlje kože. Lečenje akni često zahteva vreme. Budite strpljivi i pružite proizvodima i terapijama dovoljno vremena da pokažu rezultate. Svako ima jedinstvenu kožu i tretman bi trebalo prilagoditi individualno. Mi u Divine Medica u Beogradu imamo visokospecijalizovani tim i možemo vam preporučiti odgovarajuću strategiju lečenja.

KAKO SE REŠAVAJU AKNE?

Borba protiv akne je složen proces koji zahteva odlučnost i strpljenje, jer rezultati će doći, ali je potrebno vreme i trud. U DIVINE Medica pristupamo problemu akni sa nizom personalizovanih tretmana koji odgovaraju individualnim potrebama.

Započinjemo proces lekarskim pregledom i analizom kože. Važno je utvrditi uzrok akni kako bismo pronašli adekvatno rešenje za samu pojavu akni.

Pre laserske tretmane naše stručnjake savetuju pripremu kože pilinzima.

KAKO SE IZVODI TRETMAN AKNI SA HEMIJSKIM PILINGOM?

DIVINE Medica nudi najmodernije tretmane i tehnologije za negu kože i lečenje akni, pružajući pre svega individualni pristup. Svaka koža je drugačija, pa su indikacije za oporavak različite.

Piling na bazi kiselina može ukloniti mrtve ćelije kože i podstaći obnavljanje kože.

Jedan od tretmana koje preporučujemo kada je reč o koži sklonoj aknama je revolucionaran tretman protiv akni ZO® Skin Health, visoko efikasan tretman razvijen za lečenje kože sklone aknama i prevenciju budućih izbijanja, takodje EASY TCA pain control tretman. Proizvodi koje koristimo u ovom tretmanu sadrže esencijalne sastojke koji usporavaju proizvodnju sebuma i kontrolišu višak ulja, dok se mrtve ćelije kože eksfoliraju kako bi se suzile pore i poboljšala struktura kože i pripremila bih se za laserski tretman.

KOJE TERAPIJE POMAŽU KOD AKUTNIH AKNI?

Akutne akne odnose se na naglo pogoršanje simptoma akni. To se može ispoljiti pojavom novih bubuljica, gnojnih čvorića ili drugih oblika nečistoća na koži. Obično akutni napad akni prati jača upala.

Kod akutnih akni sa gnojnim bubuljicama važno je izabrati odgovarajuću metodu lečenja koja će ublažiti upalu, smanjiti bubuljice i istovremeno smanjiti rizik od nastanka ožiljaka.

 • Benzoylperoxid: Topijskj lek koji deluje antibakterijski i može smanjiti upale.
 • Topijski antibiotici: Propisani lekovi za borbu protiv bakterijskih infekcija i smanjenje upala.
 • Retinoidi: Topijski retinoidi poput Tretinoina mogu podstaći obnavljanje kože i pročistiti pore.

Dobra nega kože je važna. Izbegavajte cedjenje bubuljica jer to može dovesti do nastanka ožiljaka. Koristite blage deterdžente i izbegavajte prekomerno trljanje kože. Nanošenje toplih obloga na zahvaćena područja može pomoći u smanjenju gnoja i podršci procesu zarastanja. Možemo sprovesti profesionalno čišćenje kako bismo uklonili višak sebuma i gnoja. Ovo treba izvoditi od strane naših iskusnih lekara i medicinskih kozmetičara kako bi se izbegle infekcije.

ŠTA POMAŽE KOD OŽILJAKA OD AKNI?

Lečenje ožiljaka od akni može varirati u zavisnosti od vrste, dubine i ozbiljnosti ožiljaka.

 1. Mikrodermoabrazija: U ovom postupku se uklanja najspoljniji sloj kože kako bi se podstaklo obnavljanje kože. Pogodno je posebno za plitke ožiljke.
 2. Hemijski pilinzi: Pilinzi na bazi kiselina mogu ukloniti mrtve ćelije kože i podstaći obnavljanje kože. Ovo može biti korisno kod lakših do umerenih ožiljaka.
 3. Dermaabrazija: Hirurški postupak u kojem se bruse gornji slojevi kože kako bi se koža izgladila. Često se koristi kod dubljih ožiljaka.
 4. Hijaluronski fileri: Hijaluronske filere za kožu mogu se injektovati u neke vrste ožiljaka od akni kako bi se izravnale neravnine i poboljšao izgled kože.
 5. Mikroiglice: Stimulisanje proizvodnje kolagena pomoću malih iglica na koži, što može pomoći u poboljšanju izgleda ožiljaka.
 6. Laserterapija: Ablativni laser – Uklanja najtanje slojeve kože i podstiče proizvodnju kolagena.
 7. Non-ablativni laser: Stimuliše rast kolagena bez uklanjanja gornjeg sloja kože.
 8. Hirurško uklanjanje: Kod posebno dubokih ili izraženih ožiljaka može se razmotriti hirurško uklanjanje.

Nije svaki tretman prikladan za svaki tip ožiljaka, a izbor metode treba biti individualan.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite više informacija, slobodno pišite ili nas pozovite.

uklanjanje-dlacica-ikona

IRITANTNE DLAČICE, ZBOGOM!

Profesionalni tretman laserom uklanja neželjene dlačice na licu i telu brzo i zauvek. Za trajno uklanjanje dlačica koristimo visokoefikasan medicinski diodni laser koji obrađuje folikule dlake pomoću vakuum tehnologije. Na ovaj način, svaka sitna ili krupna, tvrdoglava dlačica može biti bezbolno tretirana i trajno uklonjena. Naša metoda je pogodna za sve tipove kože i tokom cele godine.

tretman-koze-ikona

ZA BESPREKORNU KOŽU KOJA SJAJI

Uživajte u koži tako nežnoj kao svila, ne narušavajući pritom zdravlje i mekoću vaše kože.
Laserterapija pruža efikasan način za tretiranje ožiljaka, koristeći svetlosne impulse kako bi podržala proces uklanjanja ožiljaka i stimulisala stvaranje kolagena.

tretman-lica-ikona

NAJVIŠI STEPEN BEZBEDNOSTI I EFIKASNOSTI

U Divine Medica pružamo bezbolno i efikasno rešenje, čak i za tvrdoglave (oštro obojene) tetovaže. Korišćenjem ultrakratkih impulsa u opsegu od 1 pikosekunde, što je bilioniti deo sekunde, primenjujemo jedinstvenu fotoakustičnu metodu.