Botulinski toksin tipa A – Botoks tretman za prirodan izgled bez bora

Put ka sjajnoj koži i poboljšanju stanja kože počinje ovde kod nas.

U našoj praksi u srcu Beograd na vodi, Vi ste u središtu pažnje, i radujemo se što ćemo vas pratiti na ovoj ličnoj avanturi pomlađivanja kože i samorazvoja.

Mi koristimo mišićne relaksanse, poznate i kao Botulinski toksin tip A, za opuštanje mišića.

U estetskoj medicini, Botoks se najčešće koristi za uklanjanje bora, ali takođe nalazi primenu u lečenju različitih neuroloških oboljenja poput migrene.

Botoks se u medicini čisti, obrađuje i koristi u veoma niskoj koncentraciji, što ga čini bezbednim.

Ova sigurnost se takođe pokazala u praksi.

devojka-korekcija-brade-big

Pre nego što se odlučite za tretman botulinskim toksinom – Botoksom, evo nekoliko stvari koje morate znati:

Tretman ne traje dugo i sprovodi se veoma finim iglama. U Srbiji, samo lekar sme primenjivati botoks. Nepravilna primena može izazvati neželjene efekte.

U našoj praksi, tretmane sprovode samo lekari. Dr. Elizabeta Prendjova Nikolicj i Dr. Darko Nikolic imaju 14 godina iskustva u ovoj oblasti.

Zakažite sada termin kod naših iskusnih lekara iz estetske medicine. Radujemo se što ćemo vas pratiti na putu ka sjajnijem i vitalnijem sebi.

Za koga je pogodan Botoks tretman – botulinski toksin tipa A?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

 • Tretman je pogodan za ublažavanje ili potpuno uklanjanje bora na čelu, između očiju i sitnih bora oko očiju.
 • Za bore na korenu nosa, poznate i kao “Bunny Smile”
 • Za “Barcode” bore oko usana.
 • Sa “Nefertiti Lift” tretmanom obrađujemo donju trećinu lica i zatežemo vrat.
 • Za oblikovanje obrva, jer jasna definicija obrva daje očima istaknutiji izgled.

BOTOKS – BOTULINSKI TOKSIN SE NE KORISTI SAMO ZA BORE

Botoks može biti koristan i za mnoge druge probleme, uključujući tretman mišićnih grčeva, prekomerno znojenje i migrene.

KAKO TEČE TRETMAN?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Prvo dolazi temeljna konsultacija sa jednim od naših iskusnih lekara. Tokom ove faze, razgovaraćemo o vašim željama i brigama. Zatim će naši stručnjaci pregledati vaše mišiće lica kako bi napravili optimalan plan tretmana.

Pre tretmana obično se prave fotografije vašeg lica kako bismo dokumentovali tok tretmana. Takođe se može naneti anestetički krem na područja koja se tretiraju kako bismo minimizirali moguće neprijatnosti. Naš lekar će zatim injektirati botulinum toksin pomoću vrlo sitnih igala u odgovarajuće mišiće lica. Ovaj postupak obično traje samo nekoliko minuta i obično se dobro podnosi.

Nakon tretmana dobićete uputstva o post-tretmanu, kao što su izbegavanje jakog fizičkog napora i masaža tretiranih područja. Rezultati tretmana će se postepeno pokazivati u narednim danima, a puni efekat će se postići nakon otprilike dve nedelje. Možete se odmah vratiti svojim aktivnostima.

KOJI SE REZULTATI MOGU OČEKIVATI NAKON TRETMANA BOTULINSKIM TOKSINOM?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Pravilnom primenom, sa odgovarajućom količinom i tehnikom injektiranja, botoks bi trebalo da vam pruži mladolik izgled. Tipično, rezultati se primećuju nekoliko dana nakon tretmana. Većina pacijenata će videti rezultate tretmana botoksom nakon tri ili četiri dana. Oni se mogu dalje poboljšavati do dve nedelje nakon tretmana. Nakon tog perioda od dve nedelje, trebali biste videti konačan rezultat. U nekim slučajevima, dodatni tretman može biti potreban da bi se postigli optimalni rezultati.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT?

Naši iskusni lekari iz Beigrad su odgovorili na ovo pitanje.

Efekat traje otprilike 6-12 meseci, a naravno, to zavisi od individualnih karakteristika pacijenta.

ŠTA TREBA DA SE PRIDRŽAVA PRE I POSLE TRETMANA?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Pre botoks tretmana, važno je preduzeti određene pripreme kako biste postigli optimalne rezultate i minimizirali moguće nuspojave.

Pre botoks tretmana:

 • Izbegavajte razređivače krvi: Nekoliko dana pre tretmana treba izbegavati lekove za razređivanje krvi poput aspirina, ibuprofena ili vitamina E, kako biste smanjili rizik od modrica. Molimo vas da se prethodno posavetujete sa svojim lekarom ako redovno uzimate lekove za razređivanje krvi.
 • Bez alkohola: Preporučuje se da ne konzumirate alkohol pre tretmana, jer alkohol može proširivati krvne sudove i povećati rizik od modrica.
 • Izbegavajte sport: Neke sate pre tretmana trebalo bi izbegavati intenzivni sport kako biste smirili cirkulaciju krvi i smanjili rizik od modrica.

Posle botoks tretmana:

 • Bez sporta: barem 24 sata nakon tretmana izbegavajte fizičku aktivnost kako biste smanjili širenje Botulinumtoxina.
 • Bez poseta sauni: Izbegavajte posete sauni i vrućim kupkama barem 24 sata nakon tretmana kako biste sprečili prekomerno zagrevanje tretiranog područja.
 • Bez masaže: Ne masirajte tretirano područje kako biste sprečili neželjeno pomeranje Botulinumtoxina.
 • Održavanje uspravne pozicije: Izbegavajte savijanje ili ležanje nekoliko sati nakon tretmana kako biste sprečili neželjeno pomeranje Botulinumtoxina.

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE MOGU NASTATI NAKON TRETMANA?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Pravilnom primenom, većina pacijenata ne doživljava nikakve probleme osim crvenila, modrica ili otoka. Pojava modrica i minimalnog otoka je moguća nakon tretmana, ali se to može veoma uspešno ublažiti primenom hladnih obloga.

KOJE KONTRAINDIKACIJE POSTOJE?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Postoje određene kontraindikacije koje isključuju ili zahtevaju oprez pri Botulinumtoxin tretmanu. Evo nekih od najčešćih kontraindikacija:

 • Trudnoća i dojenje
 • Alergije
 • Neurološki poremećaji poput Miastenije gravis ili Lambert-Eaton sindroma
 • Infekcije u tretiranom području
 • Poremećaji zgrušavanja krvi
 • Mišićne bolesti