Hijaluron i nazolabijalne bore: Recept za mladolik izgled

Nazolabijalna bore je normalan deo fizionomije ljudskog lica.

Kada se osmehujemo, upravo se ta brazda formira od nosa do usta. Dok je koža mlada i zategnuta, nazolabijalna brazda se harmonično uklapa u naše lice.

Tokom života, koža se opušta, gubi čvrstoću i postaje tanja. Gubitak volumena u obrazima doprinosi izraženijoj i dubljoj nazolabijalnoj brazdi, što dovodi do umornijeg i starijeg izraza lica.

Rešenje je korišćenje hijaluronske kiseline. Njene komponente pomažu koži da zadrži vlagu i obnavlja kolagen, što vraća volumen i lepo, mladoliko zatezanje kože.

Da li vas zanima? Imate pitanja?

Zakažite danas termin za konsultacije ili odmah i tretman.

Naši lekari vas očekuju.

devojka-nazolabijalne-bore-big

KOME JE TRETMAN ZA NAZOLABIJALNE BORE NAMENJEN?

Tretman je pogodan kako za žene tako i za muškarce. Koža lica već gubi kolagen i elastin od sredine dvadesetih godina, što dovodi do izraženijih nasolabijalnih bora.

S obzirom na to da je svaka koža jedinstvena, važno je pratiti stanje vaše kože i započeti tretman čim primetite opuštanje, gubitak tonusa ili jači izraz ovih neželjenih bora. Početak tretmana u ranijem stadijumu može pomoći u uspešnijem sprečavanju prevremenih znakova starenja kože.

KAKO SE ODVIJA TRETMAN ZA NAZOLABIJALNE BORE?

Tretman počinje pregledom jagodičnih kostiju, potkožnog tkiva i nasolabijalnih bora od strane našeg stručnjaka. Metoda i količina hijalurona određuju se prema fizionomiji vašeg lica. Nakon temeljnog čišćenja lica, lokalni anestetik u obliku kreme nanosi se na područje koje se tretira, kako bi se osiguralo bezbolno sprovođenje tretmana.

Zatim se hijaluronska kiselina precizno ubrizgava u nasolabijalne bore pomoću tankih igala ili kanila. Tretman traje otprilike sat vremena, a nakon njega možete odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

KOJE REZULTATE DA OČEKUJEM NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana, nasolabijalne bore postaju manje vidljive, a lagano zatezanje srednjeg i donjeg dela lica dovodi do prirodnog pomlađenog izgleda. Efekat obično traje od 9 do 18 meseci, zavisno o tipu kože i uzrastu.

ŠTA TREBA DA RADIM PRE TRETMANA NAZOLABIJALNIH BORA HIJALURONOM?

Pre tretmana, preporučuje se izbegavanje određenih lekova, a nakon tretmana treba izbegavati kontakt sa tretiranim područjem. Takođe se savetuje izbegavanje masaža lica i drugih estetskih tretmana tokom nedelju dana. Sunčanje, solarijum i posete sauni treba izbegavati takođe tokom nedelju dana.

KOJE SU NUSPOJAVE NAKON TRETMANA?

Moguće nuspojave nakon tretmana uključuju privremeno oticanje, crvenilo i sitne modrice koje nestaju u roku od nekoliko dana. Kontraindikacije za tretman uključuju trudnoću, dojenje, autoimune bolesti, akutne i infektivne bolesti, pacijente sa onkološkim oboljenjima i osobe mlađe od 18 godina.