Povećanje usana hijaluronom – najkvalitetniji hijaluronski fileri

Dobrodošli u svet klinike Divine Medica, gde se estetska medicina i kozmetologija stapaju kako bi stvorile jedinstveno iskustvo lepote i samopouzdanja. Naša misija je da pružimo vrhunske tretmane i negu.

Hijaluronski fileri su izuzetno popularni za kreiranje željenog izgleda usana zahvaljujući svojoj prirodnoj bazi, što ih čini omiljenim izborom za povećanje, konturisanje i dodavanje volumena usnama, pri čemu efekti postaju vidljivi odmah!

Upotreba filera na bazi hijaluronske kiseline omogućava brzu transformaciju usana, dodajući im punoću, čvrstoću i jasno definisane konture.

Važno je istaći da se pri ovoj proceduri teži ,,zlatnom standardu” lepote usana, koji uključuje postizanje harmoničnih proporcija, naglašavanje ,,kupidonovog luka” i simetričnosti. Ovaj tretman ne samo da estetski usavršava usne, već doprinosi i poboljšanju njihovog zdravlja i izgleda.

devojka-skripanje-zubima-big

Zbog prirodnog izgleda i brzog oporavka nakon tretmana, pacijenti često biraju ovu metodu. Specijalisti u Divine Medica klinici primenjuju hijaluronske filere uzimajući u obzir jedinstvene karakteristike svakog lica, kako bi ostvarili estetsku harmoniju. Ova metoda je savršena za sve koji žele da postignu prirodan i dugotrajan izgled usana.

Povećanje usana hijaluronom je postalo jedan od najtraženijih estetskih tretmana u poslednje vreme. Zbog svoje efikasnosti, sigurnosti i odličnih rezultata, ovaj metod je favorizovan među klijentima širom sveta. U nastavku ćemo dublje zaroniti u svet povećanja usana hijaluronom, odgovoriti na često postavljana pitanja i pružiti vam sve informacije potrebne da donesete informisanu odluku.

Šta podrazumevaju hijaluroski fileri za usne?

Povećanje usana podrazumeva ubrizgavanje filera, kao što su hijaluronska kiselina ili mast, u pletus usana kako bi se povećao volumen i definicija. To je ambulantni, minimalno invazivni postupak koji se obično izvodi pod lokalnom anestezijom.

Prednosti hijjaluronskih filera za usne u našoj klinici:

 • Povećan volumen usana: Injekcijom filera dovodi do neposrednog povećanja i isticanja volumena usana, što rezultira mlađim i privlačnijim izgledom.
 • Individualni izgled usana: Ubrizgavanjem filera, moguće je ciljati specifične delove usana kako bi se postigao željeni izgled.
 • Brzi i vidljivi rezultati: Rezultati povećanja usana su vidljivi neposredno nakon tretmana.
 • Privremeni, ali ponovljivi tretman: Efekat injekcija za usne obično traje između 3 do 6 meseci, u zavisnosti od individualnih faktora i korišćenog filera. Osvežavanje je moguće kako bi se održao izgled.

Hijaluron – najbolji način za povećanje usana

Povećanje usana hijaluronom je metoda koja koristi hijaluronske filere za dodavanje volumena i definicije usnama. Ova supstanca, prirodno prisutna u ljudskom telu, privlači vodu i može značajno poboljšati izgled usana – čineći ih punijim i senzualnijim, a pritom zadržavajući prirodan izgled.

Koliko traje tretman povećanja usana hijaluronom?

Tretman traje oko 10 do 20 minuta po sesiji i izvodi se ambulantno pod lokalnom anestezijom. Nakon injekcije može doći do blagog oticanja, koje obično nestaje u roku od nekoliko dana. Boravak u bolnici nije potreban.

Koliko traje otok posle povećanja usana

Nakon tretmana, otok je uobičajen i obično traje od nekoliko sati do nekoliko dana. Većina klijenata primeti značajno smanjenje otoka unutar prvih 48 sati. Da bi se smanjio otok, preporučuje se primena hladnih obloga i izbegavanje intenzivnih fizičkih aktivnosti.

Da li je hijaluronska kiselina sigurna za upotrebu?

Da, hijaluronska kiselina je sigurna i efikasna za upotrebu. Kako je prirodno prisutna u ljudskom telu, rizik od alergijskih reakcija je minimalan.

Koju vrstu hijaluronskog filera u Divine Medica koristite za povećanje usana?

U Divine Medica koristimo samo visokokvalitetne filere poznatih proizvođača, koji su klinički testirani i odobreni od strane zdravstvenih regulativa.

Koje su prednosti povećanja usana hijaluronom u poređenju sa drugim metodama?

Prednosti uključuju prirodne rezultate, minimalne rizike, brz oporavak, i mogućnost prilagođavanja volumena i oblika usana.

Nakon procedure povećanja usana hijaluronom one su:

 • prirodno rumene,
 • jedre,
 • lepo oblikovane,
 • imaju mladalačku svežinu,
 • hidrirane,
 • punije,
 • popravlja se simetrija usana,
 • ivice su im osvežene,
 • koriguju se fine bore oko ivica.

Koje su moguće komplikacije ili rizici?

Iako su komplikacije retke, mogu uključivati infekcije, alergijske reakcije, ili asimetriju. Važno je izabrati iskusnog estetičara kako bi se minimizirali rizici.

Koliko vremena je potrebno da se vide rezultati?

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, iako konačni rezultat može biti jasniji nakon što otok splasne.

Da li postoji period oporavka nakon povećanja usana?

Nakon injekcija za usne, važno je zaštititi usne od sunčeve svetlosti i obezbediti im dovoljno vlage. Trebalo bi izbegavati pušenje i prekomernu konzumaciju alkohola jer mogu uticati na zdravlje i izgled usana. Redovne kontrole će pomoći u praćenju stanja usana i pružiti pomoć ako je potrebno.

Nakon tretmana povećanja usana hijaluronom, može doći do blagog otoka, crvenila ili modrica na tretiranom području. Ovi simptomi su obično blagi i prolazni, te se povlače u roku od nekoliko dana. Većina pacijenata može nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana, što ovu proceduru čini idealnom za one sa zauzetim životnim stilom. Međutim, preporučuje se izbegavanje intenzivnih fizičkih aktivnosti i izlaganja visokim temperaturama nekoliko dana nakon tretmana kako bi se smanjio rizik od otoka i ubrzao proces oporavka.

Koliko često je potrebno ponavljati tretman povećanja usana hijaluronom da bi se održali rezultati?

Rezultati povećanja usana hijaluronom su privremeni, što znači da će filer vremenom biti prirodno razgrađen i apsorbovan od strane tela. Da bi se održao željeni volumen i oblik usana, tretman je obično potrebno ponoviti svakih 6 do 12 meseci. Učestalost ponavljanja tretmana može varirati u zavisnosti od individualnih karakteristika pacijenta i korištenog tipa hijaluronskog filera.

Kako se brinuti o usnama nakon povećanja hijaluronom?

Briga o usnama nakon povećanja hijaluronom uključuje nekoliko jednostavnih koraka koji mogu pomoći u održavanju rezultata i ubrzavanju oporavka. Preporučuje se upotreba hladnih obloga kako bi se smanjio otok, kao i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Takođe, važno je održavati hidrataciju usana korišćenjem balzama za usne i piti dovoljno vode.

Da li će moje usne izgubiti volumen kada se hijaluronski filer resorbuje?

Kada se hijaluronski filer prirodno resorbuje, volumen dodat tretmanom će postepeno opadati. Međutim, vaše usne neće izgubiti više volumena nego što su imale pre tretmana. Redovnim ponavljanjem tretmana može se održati željeni volumen i izgled usana.

Da li je moguće kombinovati povećanje usana hijaluronom sa drugim estetskim tretmanima?

Da, povećanje usana hijaluronom se često kombinuje sa drugim estetskim tretmanima kako bi se postigao sveobuhvatan estetski izgled. Na primer, može se kombinovati sa botoksom za smanjenje bora oko usana ili sa tretmanima za poboljšanje teksture i tonusa kože. Važno je konsultovati se sa kvalifikovanim estetičarem kako bi se osiguralo da je kombinacija tretmana bezbedna i efikasna za vaše specifične potrebe.

Koje su prosečne cene povećanja usana hijaluronom i da li postoje dodatni troškovi koji treba da se uzmu u obzir?

Jedno od najčešćih pitanja sa kojim se susrećemo jeste kolika je cena tretmana povećanja usana.

Prosečna cena povećanja usana hijaluronom može varirati od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dolara po tretmanu. Važno je naglasiti da veća cena ne garantuje uvek i bolji kvalitet ili zadovoljavajuće rezultate. Stoga je ključno odabrati lekara na osnovu njegovih ili njenih kvalifikacija, iskustva i prethodnih rezultata tretmana, kao što su stručnjaci u našoj klinici Divine Medica.

Kada su cene Divine Medica klinike u pitanju, možete naći sve potrebne informacije u našem cenovniku.

Šta treba primeniti pre i nakon tretmana povećanja usana hijaluronom?

Prilikom pripreme za tretman povećanja usana hijaluronom, važno je:

 • Ne konzumirati alkohol najmanje 24 sata pre tretmana.
 • Unapred unositi dovoljno vode nekoliko dana pre tretmana.
 • Obezbediti adekvatan unos hrane kako biste sprečili probleme sa krvotokom.
 • Ne nositi trajni make-up na dan tretmana.

Nakon tretmana povećanja usana hijaluronom, važno je:

 • Izbegavati dodirivanje usana kako biste sprečili infekcije.
 • Ne pušiti najmanje 4 sata nakon tretmana.
 • Izbegavati poljupce najmanje 24 sata.
 • Ne koristiti proizvode za negu.
 • Izbegavati saunu, solarijum i jaku direktnu sunčevu svetlost najmanje 1 nedelju.
 • Ukoliko je potrebno hlađenje, usne se mogu hladiti uz pomoć hladnog obloga, ali ne duže od 10 minuta u jednom ciklusu.
 • Za dugotrajan efekat, važno je unositi dovoljno vode (najmanje 1,5-3 litre dnevno), jer hijaluron vezuje vodu.
 • Česte nuspojave nakon punjenja usana hijaluronskom kiselinom mogu uključivati oticanje, svrab, osećaj zategnutosti, trnjenje, modrice, bol pri ubodu igle i bol nakon tretmana, koji se mogu ublažiti analgeticima.

U klinici Divine Medica, vaše želje i očekivanja su naša najveća motivacija. Uvereni smo da lepota dolazi u različitim oblicima i veličinama, a naša misija je da vam pomognemo da istaknete vašu, pružajući vam samopouzdanje koje zaslužujete.

Odaberite povećanje usana hijaluronom u Divine Medica i dozvolite da vaše usne govore priču o lepoti koja se ne zaboravlja.