PRP tretman – vampirski tretman u Divine Medica, Beograd na vodi: Vaš ključ za prirodnu lepotu

Dobrodošli u svet klinike Divine Medica, gde se estetska medicina i kozmetologija stapaju kako bi stvorile jedinstveno iskustvo lepote i samopouzdanja. Naša misija je da pružimo vrhunske tretmane i negu, a jedan od naših najtraženijih i najefikasnijih tretmana je PRP (plazma bogata trombocitima). Priključite se hiljadama zadovoljnih klijenata koji su već otkrili blagodeti PRP tretmana, i dozvolite nam da vas vodimo kroz fascinantan svet plazme bogate trombocitima.

Šta je PRP – vampirski tretman?

Krvna plazma obogaćena trombocitima već više od trideset godina uspešno nalazi primenu u ortopediji i kardiologiji, pospešujući procese ubrzanog zarastanja tkiva. Nakon toga, PRP plazma tretman je pronašao svoje mesto i u estetskoj dermatologiji zahvaljujući raznovrsnim lekovitim faktorima sadržanim u dobijenom serumu.

devojka-PRP-tretman-big

Metoda podmlađivanja PRP-om pomoću matičnih ćelija predstavlja potpuno prirodan pristup primeni sopstvene krvne plazme bogate trombocitima direktno u tkivo pacijenta. Ova plazma se dobija centrifugiranjem krvi, a serum koji se ubrizgava u kožu sadrži značajno više trombocita, čak do četiri puta više nego što je uobičajeno.

Iako su trombociti najpoznatiji po ulozi u procesu zgrušavanja krvi, važno je napomenuti da sadrže i brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji pozitivno utiču na regeneraciju tkiva i procese podmlađivanja.

Trombocitni faktori rasta zajedno s matičnim ćelijama igraju ključnu ulogu u podsticanju stvaranja novog kolagena i krvnih sudova, doprinose obnavljanju i poboljšanju oštećene kože, anulirajući vidljive znakove starenja. Njihov snažan efekat u revitalizaciji, regeneraciji i podmlađivanju kože postavlja PRP tretman u centar inovativnih metoda u estetskoj dermatologiji.

Ovaj tretman često se naziva ,,Drakulin tretman” ili ,,Vampirski lifting”. Važno je napomenuti da kombinacija PRP tretmana i mezoterapije lica pruža izuzetne rezultate u procesu podmlađivanja, o čemu ćemo više detalja doneti u nastavku.

Kako funkcioniše PRP tretman?

Proces započinje jednostavnim pregledom specijalista, a zatim se uzima uzorak krvi iz vene pacijenta kako bi se izdvojili trombociti, otpuštajući faktore rasta, dok se eritrociti i leukociti odbacuju. Krv prolazi kroz centrifugalnu mašinu koja, koristeći centrifugalnu silu, potpuno razdvaja crvena krvna zrnca od seruma.

Centrifugacija značajno povećava koncentraciju trombocita i faktora rasta u krvnoj plazmi, obično između 5 i 10 puta. Da bi se aktivirali, dodaje se kalcijum hlorid u izdvojeni serum. Ovaj eliksir oslobađa toplotnu energiju kada dođe u dodir s kožom i tkivom, aktivirajući matične ćelije povezane s proizvodnjom kolagena i elastina u koži.

Pre samog tretmana, regija na kojoj će se primeniti procedura se prethodno priprema i čisti hirurškim antisepticima. Kako bi se minimalizovala nelagodnost tokom tretmana, na kožu se nanosi anestetička krema.

Centrifugirani i pročišćeni serum se zatim ubrizgava u oštećeno ili povređeno tkivo, koristeći tehniku mezoterapije i tanke igle. Trombociti otpuštaju faktore rasta tokom perioda od 7 do 10 dana nakon tretmana.

Ovaj postupak rezultira poboljšanom hidratacijom i prokrvljenosti kože, koja postaje nahranjena i obogaćena kiseonikom. Svi sistemi za uzimanje krvi su sterilni, špricevi su za jednokratnu upotrebu, a koriste se specifični uređaji namenjeni za dobijanje plazme bogate trombocitima. PRP tretman, poznat i kao metoda krvnom plazmom matičnih ćelija, predstavlja inovativni pristup podmlađivanju i regeneraciji kože.

Šta treba znati pre PRR tretmana?

Preporučuje se izbegavanje konzumiranja acetil-salicilne kiseline i lekova iz grupe nesteroidnih antiinflamatornih lekova (NSAIL) deset dana pre zakazanog tretmana. Ovi preparati sprečavaju aktivaciju trombocita i mogu umanjiti željene efekte tretmana. Takođe, važno je izbegavati ove lekove i u periodu od deset dana nakon završetka tretmana.

 • Aspirin – 10 dana pre tretmana.
 • Ibuprofen, Brufen, Diklofen, Nimulid, Naproksen i sl. – 5 dana pre PRP tretman.
 • Protiv bolova su dozvoljeni lekovi na bazi Paracetamola.
 • E vitamin – 2 dana pre tretmana.

PRP tretman u kombinaciji sa drugim tretmanima:

Brz način života u današnjem društvu zahteva da tretmani budu efikasni, omogućavajući pacijentima brz povratak svakodnevnim aktivnostima, minimalan period oporavka, smanjen rizik od neželjenih reakcija i očigledno unapređenje izgleda.

U tom kontekstu, kombinacija PRP tretmana s drugim terapijama za podmlađivanje predstavlja korak bliže postizanju idealnog izgleda. Ova terapija pruža izvanredne rezultate kada se kombinuje s mezoterapijom, laserskim tretmanom i primenom hijaluronskih filera.

Područja koja se mogu tretirati PRP metodom u kombinaciji s drugim terapijama za podmlađivanje uključuju:

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • šake
 • kosa
 • predio oko očiju
 • koristi se u tretmanu strija i celulita.

Mezoterapija i PRP Tretman

Održavanjem redovne nege mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta, postiže se očuvanje tonusa i svežine kože, čime se značajno usporava proces starenja. Ovim simultanim tretmanom naglašava se prirodni mehanizam regeneracije kože na licu i telu.

Novoizgrađeni kolagen, proteini i poboljšan protok krvi doprinose remodeliranju kože, poboljšavajući njen tonus i elastičnost. Injektovana plazma u tretirano područje podstiče aktivaciju fibroblasta kože, koji zatim proizvode novi kolagen i druge komponente ekstracelularnog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini itd.).

PRP, koji se sastoji od visoke koncentracije trombocita dobijenih iz uzorka krvi pacijenta, oslobađa faktore rasta. Ovi faktori rasta podstiču ćelije kože na proliferaciju, što rezultira reparacijom, poboljšanjem volumena kože i postizanjem efekta podmlađivanja.

Dodatno, faktori rasta stimulišu sintezu novog kolagena, čime se povećava elastičnost kože i postiže zatezanje. Ova kombinacija terapija pruža sveobuhvatnu podršku regeneraciji i očuvanju vitalnosti kože.

Laser i PRP terapija: Sinergija za podmlađivanje

Za one koji osećaju nelagodnost ili strah od igala, primena PRP terapije na kožu može se izvesti bez upotrebe istih, posebno kada se kombinuje sa postupkom laserskog podmlađivanja. Ova spojena metoda pruža snažan efekat jer udružuje delovanje laserskog podmlađivanja sa stimulacijom regeneracije putem krvne plazme.

Laser stvara mikro-otvore u koje se pažljivo ubrizgava centrifugirani serum iz krvne plazme, čime se garantuje da procedura ostaje udobna za pacijenta.

Tretman PRP terapije i lasera ostvaruje kumulativno dejstvo dve metode. Laserski piling ravna površinu kože, podstiče stvaranje novog kolagena, i uz to, ima protivupalno i regenerativno delovanje. Sve ove komponente doprinose unapređenju kvaliteta tretirane kože.

Procedura kombinacije se izvodi tako što se prvo primenjuje laser na određenu regiju (npr. lice ili lice i vrat), uz stalno hlađenje kože. Nakon toga, na tretirano područje nanosi se centrifugirana sopstvena krv sa koncentrisanim trombocitima i faktorima rasta.

Tokom laserskog tretmana stvaraju se mikro-kanali na koži. PRP terapija se primenjuje nakon završetka laserskog tretmana, unošenjem mnogo više hranljivih sastojaka u pripremljenu kožu nego što bi bio slučaj samo sa izolovanom PRP terapijom. Ova dva tretmana zajedno traju do 120 minuta.

PRP metoda u kombinaciji sa laserom dodatno podstiče proizvodnju kolagena. Ovo znači da svakim narednim tretmanom koža postaje sve bolja, a ulegnuća i nepravilnosti postepeno se popunjavaju. Nastaje novo, regenerisano tkivo koje donosi osećaj svežine i mladosti.

Preporučuje se kombinacija PRP metode i lasera svima koji žele maksimalne komplementarne i sinergističke efekte podmlađivanja. Ovim postupcima se mogu tretirati različite regije tela, uključujući lice, ruke, vrat i dekolte.

PRP tretman i hijaluronski fileri:

Spajanje PRP tretmana i hijaluronskih filera predstavlja inovativni pristup estetskim korekcijama kože, otvarajući nove mogućnosti u oblasti podmlađivanja. Plazmalifting ne samo da obnavlja i regeneriše kožu već i usporava procese starenja, obračunava se s aknama, ožiljcima, pegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Hijaluronski fileri, s druge strane, ciljaju na uklanjanje površinskih bora i vraćanje volumena licu.

PRP tretman deluje duboko iznutra, hraneći i podmlađujući ćelije kože, dok hijaluronska kiselina, jedan od ključnih sastojaka kože, doprinosi njenom čvrstom, elastičnom i mladolikom izgledu.

Hijaluronska kiselina ima značajnu sposobnost zadržavanja vode. Dodavanjem određene količine hijalurona u krvnu plazmu omogućava se korekcija različitih nepravilnosti na koži (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjaci) i dodavanje volumena, što rezultira čvrstom, elastičnom i zdravom kožom lica.

Ova kombinacija postupaka prirodno podstiče regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjuje bore i poboljšava tonus kože. Koža postaje bolje hidrirana, dobija više kiseonika i hranjivih materija. Istovremeno, podstiče se proizvodnja kolagena, što dodatno poboljšava strukturu kože, čineći je glatkom, elastičnom i zategnutom.

Kombinacija plazmaliftinga i hijalurona posebno je preporučena za osobe s izraženim borama na čelu, između obrva, oko očiju i/ili usana, kao i za one s opuštenom kožom lica.

Različite primene PRP tretmana

PRP tretman nije jednostavno rešenje, već prilagodljiva terapija koja se može koristiti za različite estetske i medicinske svrhe. Evo nekoliko primera:

 1. PRP Tretman Lica

PRP tretman je omiljeni izbor za one koji žele prirodan i dugotrajan rezultat.

Za razliku od tretmana botoksom ili hijaluronskom kiselinom, ubrizgani PRP aktivira prirodne procese samozaceljivanja kako bi stimulisao formiranje i obnavljanje ćelija.

Fine bore i početni gubitak elastičnosti na licu, vratu ili dekolteu najbolje odgovaraju PRP tretmanu. PRP terapija takođe pomaže pri obnavljanju izgubljenog sjaja kože, poznatog kao “efekat sjaja”. PRP terapija je posebno važna pri tretmanu tzv. “tamnih krugova” i bora u području donjih kapaka. Ovi problemi se javljaju tokom godina zbog sve većeg gubitka elastičnosti u koži i vezivnom tkivu u području donjih kapaka, čineći regiju oko očiju starijom. PRP terapija je idealna za tretiranje tamnih krugova i bora u području donjih kapaka jer blago i prirodno stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži, a nema neželjenih efekata. Još jedna oblast primene PRP terapije je u tretmanu ožiljaka. Najbolji način da se značajno poboljša izgled iritantnih, problematičnih ožiljaka (npr. ožiljaka od akni) je kombinovana terapija mikroiglicama i PRP-om. Faktori rasta u PRP tretmanu stimulišu proizvodnju kolagena i elastina u tkivu ožiljka, čime ožiljak postaje mekši i manje napet.

 1. PRP Tretman Kose

Posle lepog i negovanog lica, prvo što privlači pažnju jeste kosa. Iako gubitak kose može biti izazovan, PRP tretman može pomoći!

Tretman se koristi za lečenje gubitka kose i proređivanja, alopecije, kao i za podsticanje rasta nove kose. Stoga, PRP je regenerativna metoda koja koristi krvnu plazmu pacijenta kako bi uticala na obnovu tkiva temena, zaustavljajući gubitak kose i podstičući formiranje deblje i jače kose.

Nakon brojnih studija o efikasnosti upotrebe krvne plazme za obnavljanje kose, dokazano je da je PRP tretman jedan od retkih koji uspešno restimuliše rast izgubljene kose.

Plazma bogata trombocitima i faktorima rasta dovodi do nastanka novih krvnih sudova. To aktivira folikule u fazi mirovanja i prevodi ih u aktivnu fazu rasta, što dovodi do rasta nove dlake i prestanka opadanja postojećih dlaka. Injekcije plazme bogate faktorima rasta mogu ojačati folikule, poboljšati cirkulaciju i podstaći rast nove kose. Takođe, PRP tretman će učiniti da Vaša kosa bude zdravija i otpornija.

Posebno je uspešan kod osoba sa genetskom androgenom alopecijom, kao i autoimunom alopecijom ili alopecijom sa ožiljcima.

Efekti PRP tretmana:

Iako pacijenti mogu primetiti prve efekte odmah nakon PRP tretmana, oni postaju značajno vidljivi tek nakon približno deset dana. U tom periodu, faktori rasta koje smo ubrizgali u kožu putem vaše plazme bogate trombocitima počinju da se aktiviraju, što pozitivno utiče na stvaranje kolagena u koži. Ovaj proces započinje regeneraciju kože. S obzirom na to da je za potpunu proizvodnju i sazrevanje kolagena potrebno nekoliko nedelja, očekujte krajnje rezultate mesec dana nakon završetka tretmana.

PRP tretman, poznat i kao podmlađivanje sopstvenom krvlju, predstavlja metod kojim se podstiče prirodni potencijal kože da se regeneriše. Kao rezultat, koža postaje osvežena, sjajna i blistava već nakon završenog tretmana. Beživotan i umoran izgled lica, kao i sitne nesavršenosti, postupno nestaju, a ten postaje ujednačen, koža dobija čvrstinu i povratak mladolikosti.

Koliko dugo traju rezultati PRP Tretmana:

Sledećeg dana koža deluje svežije, a povećana cirkulacija krvi čini je primetno rumenijom i sjajnijom. Formiranje novih kolagenskih vlakana dešava se tokom nedelja i meseci, tako da terapija nastavlja poboljšavati strukturu kože i nakon završetka.

Uobičajeno, rezultati postaju vidljivi oko 12 meseci nakon završetka tretmana. Preporučujemo osvežavanje nakon približno 3-6 meseci.

Ko nije pogodan kandidat za PRP – vampirski tretman?

Apsolutne kontraindikacije za primenu PRP tretmana uključuju maligna oboljenja, akutne infekcije i sistemska oboljenja krvi. Relativne kontraindikacije za terapiju krvnom plazmom obuhvataju primenu kortikosteroida 4 – 6 sedmica pre intervencije, upotrebu antiinflamatornih lekova deset dana pre tretmana, autoimuna oboljenja koštano-zglobnog sistema, antikoagulantnu terapiju, hronična oboljenja bubrega i jetre, kao i operaciju sprovedenu mesec dana pre PRP procedure.

Osobe koje imaju problema sa niskim trombocitima (ispod 150.000/ml) ne mogu očekivati dobre rezultate ove metode, jer sama procedura zahteva koncentrovane trombocite dobijene iz sopstvene krvi pacijenta.

Najčešća pitanja o PRP tretmanu:

Koliko traje tretman?

PRP tretman obično traje oko 30-60 minuta, u zavisnosti od oblasti koja se tretira i ciljeva koji se postavljaju.

Koliko često treba primati PRP tretmane za lice?

Preporučujemo primenu PRP injekcija najmanje tri meseca radi postizanja najboljih rezultata tretmana. Većina ljudi primećuje rezultate nakon tri tretmana. Međutim, naravno, ovo može varirati u zavisnosti od toga kako vaša koža reaguje na injekcije bogate trombocitima.

Da li je PRP bolji od botoksa?

Obe terapije postižu privremene rezultate, pri čemu rezultati PRP tretmana traju od šest do dvadeset četiri meseca, dok rezultati BOTOX tretmana traju oko tri do četiri meseca. Još jedno važno razmatranje je da PRP može zahtevati više sesija kako bi se videli efekti.

Da li je u redu raditi PRP tretman svaki mesec?

Potrebno je više sesija PRP terapije kako bi se postigli željeni rezultati. Većina pacijenata prolazi kroz tri različite sesije, pri čemu svaka ima razmak od 5-6 nedelja. Da bi se održali rezultati terapije, preporučuje se pacijentima da idu na pojedinačne efikasne sesije svakih 4-6 meseci.

Kome je namenjen?

PRP tretman je pogodan za širok spektar osoba, od onih koji žele poboljšati izgled kože do onih koji se bore sa gubitkom kose ili žele smanjiti vidljive znakove starenja.

Koje su indikacije?

Indikacije za PRP tretman su raznolike, uključujući bore, opuštenu kožu, gubitak kose, ožiljke od akni, hiperpigmentaciju i druge estetske probleme.

Koliko traju rezultati i kada su vidljivi?

Rezultati variraju, ali mnogi ljudi primećuju poboljšanja već nakon nekoliko nedelja, a najbolji rezultati se obično vide nakon nekoliko meseci.

Da li je potrebno ponavljati tretman?

Da bi se održali optimalni rezultati, preporučuje se ponoviti tretman nakon određenog vremenskog perioda. Vaš lekar će vam dati precizne smernice zasnovane na vašim individualnim potrebama.

Šta ne bi smelo da se radi nakon PRP tretmana?

Izbegavajte primenu leda ili toplote na mestu uboda tri dana nakon injekcije. Ne nanosite losione, ulja ili šminku na mesto uboda šest sati posle tretmana. Izbegavajte naporan fizički napor i vežbanje tokom tri dana nakon tretmana. Ne konzumirajte duvan niti alkohol najmanje tri dana posle tretmana.

Kako spavati nakon PRP injekcije?

Spavajte tako da Vam glava bude blago podignuta kako biste smanjili mogućnost blagog otoka.

Kako mogu učiniti PRP tretman efikasnijim?

Postoje određeni koraci koje možete preduzeti kako biste osigurali maksimalne benefite vaše PRP terapije.

 • Jedite tamnozeleno lisnato povrće.
 • Povećajte unos gvožđa i vitamina B.
 • Uključite u tvoju rutinu kardio vežbe visokog intenziteta.
 • Izbegavajte pušenje i konzumiranje alkohola.
 • Izbegavajte hranu i piće koje smanjuju broj trombocita.
 • Pratite uputstva stručnjaka.

Osećajte se Divine, izgledajte Divine!

U Divine Medica, PRP tretman predstavlja vrhunac naše posvećenosti vašoj lepoti i zdravlju. Iskusite moć plazme bogate trombocitima i dozvolite nam da vas provedemo kroz put ka prirodnom sjaju. Vaša lepota zaslužuje najbolje, a mi smo tu da vam to pružimo. Zakažite svoj PRP tretman danas i doživite transformaciju koja će vas ostaviti bez daha.

Cena PRP Tretmana u Divine Medica Beograd na Vodi

PRP Plazma bogata trombocitima (Cellenis) – Lice
 • 3 mesečna tretmana, održavanje jednom godišnje

Cena PRP tretmana: 21000

Cena PRP Plazma bogata trombocitima (Cellenis) – Dermapen lice
 • 3 mesečna tretmana, održavanje jednom godišnje

Cena PRP tretmana: 21000

Cena PRP tretmana (Cellenis) – Dermapen lice, vrat i dekolte
 • 3 mesečna tretmana, održavanje jednom godišnje

Cena PRP tretmana: 25000

Sve cene PRP tretmana lica, kose, dekoltea i vrata možete pogledati OVDE.