Ultrazvučna Kavitacija

Kavitacija je inovativna metoda koja se primenjuje za parcijalno uklanjanje masnih naslaga i celulita uz pomoć ultrazvuka. Ova neinvazivna i bezbolna terapija pruža brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Važno je napomenuti da je kavitacija efikasna za uništavanje lokalizovanih masnih naslaga, ali nije preporučljiva kao rešenje za probleme preterane gojaznosti.

Proces ultrazvučne kavitacije podrazumeva prodiranje ultrazvučnih talasa do tačno određene dubine tkiva, fokusirajući se samo na masne ćelije u toj regiji. Ova selektivnost osigurava zaštitu unutrašnjih organa, s obzirom na to da je dubina prodiranja dovoljno mala. Masnoća iz masnih ćelija izlazi u međućelijski prostor, gde se pod uticajem enzima razgrađuje do glicerola i viših masnih kiselina.

Oslobođeni glicerol, rastvorljiv u vodi, ulazi u limfni sistem, pridružujući se metaboličkim procesima za dobijanje energije. S druge strane, nerastvorne više masne kiseline putuju do jetre, gde se razgrađuju. Važno je napomenuti da količina oslobođenih triglicerida ostaje mala, ne izazivajući značajno povećanje nivoa triglicerida u krvi.

devojka-kavitacija-tretman-big

Razmak između dva tretmana kavitacije trebao bi biti najmanje 5-7 dana, kako bi organizam imao dovoljno vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i izbaci produkte raspada masnih ćelija. Trajanje svakog tretmana ograničeno je na maksimalno 50 minuta, poštujući gornju granicu izloženosti ultrazvuku. Iako je ova metoda neinvazivna i bezbolna, preporučuje se najviše 6 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega sledi pauza od mesec dana.

Učestalost tretmana omogućuje uspešno tretiranje različitih regija tela, uključujući stomak, zadnjicu, bedra, bokove, unutrašnje strane kolena, nadlaktice i slično. Važno je prilagoditi pristup svakom pacijentu i tretirati određene regije prema individualnim potrebama.

Nakon tretmana, moguće je osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela zbog razvijanja toplote tokom postupka. Takođe, može se čuti specifičan zvuk, tiho “zujanje,” koje proizlazi iz korišćenja niskofrekventnog ultrazvuka. Ovaj zvuk, koji je blizak granici čujnosti ljudskog uha, doprinosi iskustvu samog tretmana.

Ultrazvučna kavitacija predstavlja inovativan pristup u tretmanu oblikovanja tela, pružajući rezultate uz minimalne nelagodnosti i bezbedno delujući na masne naslage.