Mezoterapija i Biorevitalizacija

Dobrodošli u svet modernih estetskih tretmana u našoj praksi na Beogradu na Vodi.

Mezoterapija i biorevitalizacija su dva efikasna estetska tretmana, a naši lekari će pažljivo proceniti koji odgovara vašem tipu kože na osnovu trenutnog stanja.

Šta je Mezoterapija?

Mezoterapija, popularna među francuskim ženama, otkriva tajnu njihovog mladolikog izgleda. Ovaj personalizovani tretman koristi vitamine, enzime, antioksidante i druge revitalizirajuće sastojke, nanosene mikroinjekcijama na gornje slojeve kože.

Time se omogućava prodor revitalizirajućih supstanci kroz epidermalnu barijeru, dopirući do dubljih slojeva gde su najefikasnije.

Koristi se za zatezanje kože, smanjenje bora, osvetljavanje hiperpigmentacionih fleka, kao i tretman kose i vlasišta.

devojka-mezoterapija-big

Šta je Biorevitalizacija?

Biorevitalizacija usmerava pažnju na poboljšanje kvaliteta kože ubrizgavanjem hijaluronske kiseline, stimulišući proizvodnju kolagena i prirodnu regeneraciju kože. Cilj terapije je revitalizacija kože i postizanje svežijeg, mlađeg izgleda. Efekti su vidljivi odmah nakon prve sesije (preporučuje se 3-4 sesije). Ova terapija je namenjena pacijentima starijim od 25 godina, kada nivo hijaluronske kiseline u organizmu postepeno opada.

U našoj modernoj i ekskluzivnoj praksi na Beogradu na Vodi, kombinujemo napredne tehnike sa dugogodišnjim iskustvom, fokusiranim na vaše blagostanje i stručnost. Zakazivanjem termina kod naših iskusnih estetskih lekara, radujemo se pružanju podrške na putovanju ka sjajnijem i vitalnijem izdanju Vaše lepote.

ŠTA JE MEZOTERAPIJA TAČNO?

Mezoterapija je medicinska tehnika koja je prvi put razvijena u 1950-im godinama od strane francuskog lekara dr. Michela Pistora. Ova minimalno invazivna procedura uključuje injektiranje malih količina specifičnih lekova, vitamina, minerala i drugih supstanci direktno u kožu.

Naziv “Mezoterapija” dolazi od reči “Meso” (srednji sloj kože) i “Terapija”. Injekcije se vrše veoma finim iglama direktno u srednji sloj kože, poznat i kao mezoderm. Uobičajeno se koriste mešavine vitamina, minerala, aminokiselina, hijaluronske kiseline i drugih supstanci.

Može se koristiti za podmlađivanje kože, poboljšanje strukture kože, obnavljanje kose, tretman celulita i ublažavanje bola ili upale. Mezoterapija se može primeniti na različite delove tela, uključujući lice, vrat, dekolte, teme, butine, stomak i druge.

ŠTA JE BIOREVITALIZACIJA TAČNO?

Biorevitalizacija je estetski tretman koji ima za cilj revitalizaciju i regeneraciju kože. Ova tehnika tretmana često se primenjuje na lice, vrat, dekolte i druge delove kože. Fokus je stavljen na poboljšanje strukture kože, podsticanje elastičnosti i postizanje mlađeg izgleda.

Biorevitalizacija često koristi preparate na bazi hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja već postoji u koži i odgovorna je za zadržavanje vlažnosti. Hijaluronska kiselina ili druge revitalizirajuće supstance injektuju se putem finih igala u kožu. Ovo se obično radi u seriji širokih injekcija.

Tretman ima za cilj hidrataciju kože, poboljšanje elastičnosti, smanjenje finih linija i bora, kao i opštu revitalizaciju kože. Takođe može pomoći u poboljšanju tena i tretiranju problema kože poput suvoće i oštećenja od sunca. Injekcije revitalizirajućih supstanci mogu podstaći proizvodnju kolagena i drugih važnih proteina u koži. Kolagen je odgovoran za čvrstoću i strukturu kože.

Biorevitalizacija predstavlja nehiruršku opciju za ljude koji teže podmlađivanju kože, ali ne razmatraju invazivne procedure poput podizanja lica.

U ČEMU JE RAZLIKA IZMEĐU OVA DVA TRETMANA?

Naši lekari za estetsku medicinu iz prakse Divine Medica u Beogradu su sumirali razlike za vas.

Glavna razlika leži u supstancama koje se injiciraju. Kao što smo već pomenuli, kod Biorevitalizacije se ubrizgavaju kokteli na bazi hijaluronske kiseline radi stimulisanja proizvodnje kolagena, dok se kod Mezoterapije koriste mezoterapijski kokteli.

Osim toga, Mezoterapija se može primeniti kod pacijenata mlađih od 25 godina, dok se Biorevitalizacija preporučuje kod pacijenata starijih od 25-30 godina, kada tonus kože već postepeno opada.

Efekti Biorevitalizacije su odmah vidljivi nakon prve sesije (preporučuje se 3-4 sesije), dok Mezoterapija zahteva kumulativni efekat, pa je stoga potrebna serija tretmana.

ŠTA JE BOLJE, BIOREVITALIZACIJA ILI MEZOTERAPIJA?

Ovo kažu naši iskusni lekari iz Beograda: Izbor između Mezoterapije i Biorevitalizacije zavisi od individualnih potreba kože i željenih rezultata. Obe terapije imaju svoje prednosti:

 • Mezoterapija: Pogodna za tretiranje različitih problema kože poput bora, akni ili celulita. Koristi specijalizovane supstance kako bi ciljano delovala na određene delove kože.
 • Biorevitalizacija: Fokusirana na poboljšanje kvaliteta kože putem injekcija hijaluronske kiseline radi zadržavanja vlage i revitalizacije kože. Posebno efikasna za svežiji i mlađi izgled.

“Bolji” izbor zavisi od vaših individualnih potreba. Srdačno vas pozivamo u našu praksu na Beograd na vodi, Belgrade Waterfront . Nakon stručnog savetovanja i temeljnog pregleda vašeg tipa kože, zajedno ćemo izabrati tretman koji je najbolji za vas.

KAKO SE ODVIJA POSTUPAK?

Naši iskusni lekari iz Beograda su odgovorili na ovo pitanje.

Mezoterapija:

 1. Pregled i odabir:

Vrši se temeljan pregled područja koje se tretira kako bi se razumele potrebe i odabrali odgovarajući aktivni sastojci.

 1. Čišćenje i dezinfekcija:

Koža na tretiranom području se detaljno čisti i dezinfikuje radi sprečavanja infekcija.

 1. Injekcija aktivnih sastojaka:

Pomoću tankih igala direktno se ubrizgavaju specifični aktivni sastojci (vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina) ispod kože.

 1. Prilagođavanje mešavine:

Količina i vrsta ubrizganih supstanci se individualno prilagođavaju radi postizanja optimalnih rezultata.

 1. Nega nakon tretmana:

Koža se nakon tretmana obično tretira hladnim gelom ili kremom kako bi se smanjile moguće otekline ili crvenilo.

Tretman traje oko 15 do 30 minuta, ali može varirati u zavisnosti od regiona. Nije bolan, ali može izazvati blago peckanje, za koje se može koristiti lokalna anestezija u obliku kreme kako bi tretman bio što prijatniji.

Biorevitalizacija:

 1. Konsultacija:

Pre tretmana obavlja se detaljan razgovor s iskusnim lekarom kako bi se razgovaralo o potrebama kože.

 1. Čišćenje i dezinfekcija:

Koža na tretiranom području se detaljno čisti i dezinfikuje.

 1. Injekcija supstanci:

Biorevitalizacija uključuje ubrizgavanje preparata, često s hijaluronskom kiselinom, preko tretiranog područja.

 1. Prilagođavanje mešavine:

Količina i vrsta ubrizganih supstanci se individualno prilagođavaju.

 1. Nega nakon tretmana: Koža se nakon tretmana može tretirati umirujućim gelom ili kremom kako bi se smanjile moguće crvenilo ili otekline.

Obično jedna sesija traje od 30 minuta do sat vremena. Biorevitalizacija se često preporučuje kao serija tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati. Tačan broj potrebnih sesija i vremenski razmak između njih može varirati i utvrđuje se individualno.

KAKVI EFEKTI SE POSTIŽU SA OVIM PROCEDURAMA?

Mezoterapija:

 • Pomlađuje, zateže i hidrira kožu.
 • Povećava elastičnost i čvrstoću kože.
 • Reguliše rad lojnih žlezda.
 • Smanjuje proširene pore i uklanja fine bore na licu.

Biorevitalizacija:

 • Poboljšava kvalitet kože.
 • Pruža hidrataciju.
 • Smanjuje fine linije i bore.
 • Doprinosi sjajnom tenu.
 • Pruža podršku tretmanu aknenarukvica.

KOLIKO TRETMANA SE PREPORUČUJE?

Naši iskusni lekari iz Minhena odgovaraju:

Mezoterapija: Preporučuje se 4 do 6 tretmana u razmacima od 7 do 10 dana. Rezultati postaju vidljivi već nakon nekoliko tretmana, s učinkom od 70% do 90%, zavisno o individualnim faktorima. Ciklus se može ponoviti svakih 4 do 6 meseci prema potrebama pacijenta.

Biorevitalizacija: Preporučuje se 3 do 4 sesije u razmacima od nekoliko nedelja, prilagođenih proizvodima i potrebama pacijenta. Pauza između sesija može varirati u zavisnosti od specifičnih proizvoda.

ŠTA TREBA UZETI U OBZIR NAKON TRETMANA?

 • Na dan tretmana, izbegavajte nanošenje krema i pudera.
 • Sledećeg dana, pacijent može nastaviti sa svojom uobičajenom dnevnom negom.
 • U prvih 10 sati nakon tretmana, izbegavajte tuširanje toplom vodom.
 • Izbegavajte sunce i sunčanje u prvih nekoliko dana.
 • Takođe, izbegavajte bilo kakvu intenzivnu fizičku aktivnost 2-3 dana nakon tretmana.

KAKVE NUS POJAVE MOGU NASTATI?

Obično, kako kod mezoterapije tako i kod biorevitalizacije, ove minimalno invazivne procedure su dobro podnošljive. Ipak, moguće su blage i prolazne nuspojave poput crvenila, otoka, blagih modrica, iritacije kože i osetljivosti na mestima uboda. Ove reakcije obično nestaju nakon nekoliko dana.

KOJE KONTRAINDIKAVOJE POSTOJE?

 • Trudnoća i dojenje
 • Krvne bolesti
 • Visoka telesna temperatura
 • Prehlada, grip
 • Bolesti bubrega
 • Onkologija
 • Bolest žučnih kamenaca
 • Proširene vene
 • Kožne bolesti na mestima tretmana