Bore na nosu

Neki ljudi razvijaju bore na korenu nosa dok se smeju. I dok mnogi smatraju da su ove bore nevažne, kod nekih osoba mogu biti izraženije, predstavljajući estetski problem koji zahteva tretman. Primena botulinum toksina je pogodna, posebno ako niste ljubitelj invazivnih i operativnih metoda za zatezanje kože. Ovaj tretman omogućava uklanjanje i smanjenje dubljih bora, čime koža postaje čvršća, a izgled se podmlađuje. Otkrijte kako ova neinvazivna metoda može poboljšati vaš izgled – mali korak ka blistavom, samopouzdanom nastupu.

ZA KOGA JE NAMENJEN TRETMAN BORA NA NOSU?

Tretman bora na nosu sa botulinum toksinom je pogodan za osobe koje imaju iritantne bore ili linije sa strane nosa i žele ih smanjiti. Ove bore obično nastaju tokom smejanja ili drugih pokreta lica. Tretman je namenjen odraslima bez ozbiljnih zdravstvenih problema koji imaju realna očekivanja u vezi sa rezultatom.

devojka-bore-na-nosu-big

KAKO SE IZVODI TRETMAN ZA UKLANJANJE BORA NA NOSU?

Najpre, jedan od naših lekara ispituje celo lice i analizira izraženost mimike i pokreta mišića. Takođe, naši stručnjaci unapred procenjuju kvalitet kože naših pacijenata. Na osnovu toga odlučuje se koliko materijala će biti injektirano.

Pre tretmana nanosi se anestetički krem na lice kako bi sve proteklo potpuno bezbolno. Koristimo veoma tanke igle.

Mnogi pacijenti kažu da uopšte ne osećaju bol i često preskoče primenu lokalne anestezije.

Tretman traje samo nekoliko minuta i sprovodi se ambulantno. Odmah nakon tretmana možete se vratiti svojim društvenim aktivnostima.

KOJI REZULTATI SE OČEKUJU NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana botulinum toksinom primetićete da je koža odmorna i sjajna, a na mestima gde je ubrizgan, nove bore neće se pojavljivati. Botulinum toksin privremeno opušta mišiće i sprečava njihove kontrakcije, čime se bore uklanjaju, a koža podmlađuje i zateže.

Prve efekte primetićete nakon dva do tri dana. Stvarni i konačni rezultati biće vidljivi 10 do 14 dana nakon tretmana.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT?

Rezultati postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a efekat bi trebalo da traje oko 3-6 meseci. Ako se tretmani redovno ponavljaju, mišići se tokom vremena smanjuju, čime se produžava i poboljšava estetski efekat tretmana. Nove studije su pokazale da se bore kod pacijenata koji su godinama tretirani Botulinskim toksinom gotovo potpuno mogu izbrisati.

ŠTA TREBA IMATI NA UMU PRE I NAKON TRETMANA BORA NA NOSU?

Pre tretmana, preporučljivo je da se izbegava uzimanje lekova za razređivanje krvi, poput aspirina ili ibuprofena, nekoliko dana kako bi se smanjio rizik od modrica.

Nakon tretmana, važno je u prvim satima izbegavati fizičke aktivnosti, posete sauni i snažno saginjanje kako bi se izbeglo spuštanje botulinum toksina u druge delove lica. Takođe, trebalo bi izbegavati šminkanje i tretmane lica nekoliko sati kako bi se izbeglo iritiranje mesta uboda. Važno je pratiti uputstva lekara u vezi sa negom mesta uboda i redovno obavljati kontrole kako biste pratili rezultate i, ako je potrebno, prilagodili ih.

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE MOGU NASTATI?

Neželjene reakcije tokom tretmana botulinum toksinom zaista su retke. Kratkoročno nakon tretmana često dolazi do malih crvenih, jedva primetnih kvrga na mestu uboda, koje obično nestaju u roku od nekoliko sati. Glavobolje, osećaj pritiska, modrice i osećaj težine su veoma retke neželjene reakcije koje, ukoliko se pojave, obično nestanu u roku od nekoliko dana.

KONTRAINDIKACIJE

Postupak se ne preporučuje u slučaju:

  • Onkoloških oboljenja
  • Epilepsije
  • Poremećaja zgrušavanja krvi
  • Dermatoloških infekcija (infekcije ili oboljenja kože)
  • Alergija
  • Netolerancije na sastojke lekova
  • Trudnoće i dojenja

Ako imate dodatna pitanja ili trebate više informacija, kontaltirajte nas.

Zakazivanje termina za ovaj tretman je sada moguće! Radujemo se vašem dolasku.