Lasersko uklanjanje tetovaže

Često se odluka o tetovaži donese u mladalačkim godinama, u verovanju da će biti izvor sreće bez ikakvih kajanja. Međutim, tokom vremena preferencije se mogu promeniti. Na primer, ime prošle ljubavi možda više ne želite na podlaktici, ili tetovaža benda koju ste uradili pre 10 godina može već izbledeti.

U Divine Medica nudimo bezbolan i efikasan način uklanjanja čak i tvrdokornih (oštrih) tetovaža. Laser koji koristimo za uklanjanje tetovaža usmerava svetlost u kožu, a svetlosni impuls apsorbuju tamni pigmenti tetovaže. Toplota koja nastaje usled svetlosne energije uništava tamne pigmente, omogućavajući telu da ih eliminiše putem limfnog sistema.

Ultra-kratki impulsi lasera koriste jedinstvenu fotoakustičnu metodu koja traje samo pikosekundu – bilioniti deo sekunde! Poseban prizmatični dodatak razdvaja laserski zrak na sitne čestice, slično mikroiglicama, kako bi izradio male kanale u koži.

Ovi kanali ublažavaju nepravilnosti kože koje su nastale tetoviranjem.

devojka-lasersko-uklanjanje-tetovaze-big

Uklanjanje tetovaža ovim laserom može doprineti ponovnom pozitivnom osećaju prema telu i životu. Budući da će tetovaža tokom laserskog tretmana postepeno blede, obično su potrebne najmanje pet ili šest sesija dok postane jedva ili potpuno nevidljiva.

ŠTA SE DEŠAVA PRILIKOM UKLANJANJA TETOVAŽA LASEROM?

Naši iskusni lekari iz Beograda odgovorili su na ovo pitanje za vas.

Uklanjanje tetovaža laserom je postupak gde se visokoenergetski svetlost koristi za uništavanje pigmenta u koži. Laser emituje kratke, visoko-intenzivne svetlosne impulse koji se apsorbuju od strane pigmenta u tetovaži, posebno tamnih nijansi. Energija koju apsorbuje svetlost lasera pretvara se u toplotu kako bi ciljano uništila pigmente, ne oštećujući okolno tkivo.

Generisana toplota dovodi do fragmentacije pigmenata u manje delove. Ti fragmenti pigmenata, uništeni laserskom energijom, prepoznaju se kao strani materijal od strane tela. Imunološki sistem počinje razlagati ove fragmente i eliminisati ih putem limfnog sistema.

S obzirom na to da se ne mogu ukloniti svi pigmenti u jednom tretmanu, potrebno je više sesija sa razmakom od nekoliko nedelja kako bi se postigao željeni rezultat. Telu je potrebno vreme da eliminiše razložene fragmente, dok koža ima priliku da se oporavi između tretmana.

Nisu sve boje i vrste tetovaža podjednako podložne tretmanu laserom. Tamnije boje imaju tendenciju da bolje apsorbuju svetlost lasera i obično se efikasnije uklanjaju u odnosu na svetle ili pastelne tetovaže. Takođe, veličina, dubina i vrsta tetovaže mogu uticati na broj potrebnih sesija.

KOLIKO DUGO TRAJE DOK TETOVAŽA NESTANE?

Broj potrebnih sesija zavisi od različitih faktora, uključujući boju, veličinu i kvalitet tetovaže. Zbog metode postepenog izbledanja tetovaže tokom laserskog tretmana, obično je potrebno najmanje pet ili šest sesija dok tetovaža ne postane jedva vidljiva ili potpuno nestane.

Crne tetovaže pokazuju posebnu efikasnost ovom metodom, gde je obično potrebno oko 6-12 tretmana. S druge strane, šarene tetovaže zahtevaju više sesija, otprilike 8-16, zavisno o intenzitetu boja.

KAKO SE IZVODI LASERSKO UKLANJANJE TETOVAŽE?

Postupak počinje sveobuhvatnom konsultacijom kod jednog od naših iskusnih lekara. Tokom nje se procenjuje vaša koža i tetovaža kako bi se utvrdilo da li ste pogodni za lasersko uklanjanje. Tokom tretmana i vi i lekar nosite zaštitne naočare kako biste zaštitili oči od intenzivnih laserskih svetlosnih impulsa.

Parametri lasera se prilagođavaju boji vaše tetovaže i vašem tipu kože. Različite vrste lasera koriste se u zavisnosti od boja u tetovaži. Laser se precizno kalibriše kako bi ciljao specifične pigmente u tetovaži.

Zatim laser ispaljuje visokoenergetske svetlosne impulse usmerene na tetovažu. Ovi svetlosni impulsi apsorbuju se od strane pigmenta u tetovaži.

Apsorbovana energija dovodi do zagrevanja pigmenata, čime se oni razbijaju na manje fragmente. Cilj ovog procesa je promeniti pigmente tako da ih organizam može razgraditi.

Fragmenti pigmenata koje je laser usitnio organizam prepoznaje kao strane tela, nakon čega organizam počinje da ih razgrađuje putem limfnog sistema.

Pošto se svi pigmenti ne mogu ukloniti u jednom tretmanu, potrebno je više tretmana u razmacima od nekoliko nedelja da bi se postigli optimalni rezultati. Ovaj interval daje koži priliku za regeneraciju, a imunološkom sistemu potrebno vreme da razgradi uklonjene pigmente.

POSTOJE LI RIZICI I NEŽELJENI EFEKTI?

Uklanjanje tetovaže laserom predstavlja veoma efikasan i blagotvoran metod. Ovaj postupak omogućava ciljano uništavanje pigmenata u koži, čime se postepeno bledi tetovaža. Iako je metod obično dobro podnošljiv, u retkim slučajevima može doći do neželjenih efekata, posebno kod osoba sa posebno osetljivom kožom.

  • Crvenilo i otok
  • Stvaranje mehurića
  • Svrab ili peckanje
  • Infekcija

Važno je naglasiti da većina ljudi koji se podvrgavaju profesionalnom uklanjanju tetovaže laserom doživljava samo blage i prolazne neželjene efekte. Tačna vrsta i intenzitet neželjenih efekata mogu varirati od osobe do osobe, pri čemu faktori poput tipa kože, korišćenih boja u tetovaži i individualne reakcije na tretman igraju ulogu.

Zakažite sada termin kod naših iskusnih estetskih lekara.

uklanjanje-dlacica-ikona

IRITANTNE DLAČICE, ZBOGOM!

Profesionalni tretman laserom uklanja neželjene dlačice na licu i telu brzo i zauvek. Za trajno uklanjanje dlačica koristimo visokoefikasan medicinski diodni laser koji obrađuje folikule dlake pomoću vakuum tehnologije. Na ovaj način, svaka sitna ili krupna, tvrdoglava dlačica može biti bezbolno tretirana i trajno uklonjena. Naša metoda je pogodna za sve tipove kože i tokom cele godine.

tretman-koze-ikona

ZA BESPREKORNU KOŽU KOJA SJAJI

Uživajte u koži tako nežnoj kao svila, ne narušavajući pritom zdravlje i mekoću vaše kože.
Laserterapija pruža efikasan način za tretiranje ožiljaka, koristeći svetlosne impulse kako bi podržala proces uklanjanja ožiljaka i stimulisala stvaranje kolagena.

tretman-lica-ikona

NAJVIŠI STEPEN BEZBEDNOSTI I EFIKASNOSTI

U Divine Medica pružamo bezbolno i efikasno rešenje, čak i za tvrdoglave (oštro obojene) tetovaže. Korišćenjem ultrakratkih impulsa u opsegu od 1 pikosekunde, što je bilioniti deo sekunde, primenjujemo jedinstvenu fotoakustičnu metodu.