Bore oko očiju – Efikasni Botoks tretmani

Bore oko očiju, često nazivane i bore smejalice, često su prve znakove starenja koje pacijenti primete.

Njihovo stvaranje posledica je veoma aktivne mišićne aktivnosti oko očiju, koja se prirodno javlja od rođenja i obavlja veliki broj pokreta svakodnevno.

Različiti faktori poput radnih uslova, rada na računaru, preciznih poslova, izlaganja suncu itd., mogu ubrzati formiranje ovih bora.

Ove bore posebno postaju primetne prilikom smeha, jer koža prati pokrete mišića, stvarajući bore i sitne linije.

To znači – što više smejete, to se više bora pojavljuje u tom području. Međutim, to nije razlog da prestanete sa smehom.

Sa starenjem, takođe opada elastičnost kože, a javljaju se i takozvane “bore pamćenja”.

Botulinski toksin je veoma efikasan u tretmanu bora oko očiju.

devojka-bore-oko-ociju-big

KOME JE OVAJ TRETMAN NAMENJEN?

Tretman botulinum toksinom protiv bora oko očiju pogodan je za osobe koje žele smanjiti fine linije i bore oko očiju. Ovaj tretman može odgovarati pacijentima svih dobnih grupa koji nisu zadovoljni sa bore smejalice. Botulinum toksin može pomoći opuštanju mišića oko očiju, čime se smanjuje formiranje finih linija i bora. Međutim, važno je da tretman sprovodi kvalifikovani lekar kako bi se postigli najbolji rezultati.

KAKO SE IZVODI TRETMAN BORA OKO OČIJU?

Nakon detaljnog pregleda i potvrde da bore oko očiju zahtevaju korekciju, regija se čisti antiseptikom. Zatim se nanosi anestetička krema radi omamljivanja kože u regionu koji se tretira. Aplikacija se vrši ekstremno malim i tankim iglama na precizno definisanim mestima u regiji bora oko očiju. Tretman je brz (oko 5-10 minuta) i obavlja se ambulantno.

Rezultati uključuju opuštenu kožu u tretiranoj regiji, smanjenje stvaranja bora tokom smeha i opću redukciju finih linija oko očiju.

KOLIKO DUGO TRAJU REZULTATI?

Rezultati Botulinum toksina za lice obično traju u proseku 3-4 meseca, ponekad i do 6 meseci. Međutim, preporučuje se sprovoditi tretman otprilike 2 puta godišnje.

ŠTA TREBATE DA URADITE PRE I NAKON TRETMANA BORA OKO OČIJU?

Pre tretmana bora:

Važno je da budete upoznati sa mogućim rizicima i nuspojavama. Botulinski toksin je lek koji se injektuje u mišiće radi smanjenja bora. Moguće su prolazne nuspojave poput otoka, crvenila ili blagih modrica. U retkim slučajevima, moguće su i alergijske reakcije. Važno je podeliti medicinsku istoriju s vašim lekarom, uključujući alergije, uzimanje lekova i prethodne medicinske intervencije.

Nakon tretmana bora:

Preporučuje se opuštanje prvih 2-3 sata nakon zahvata. Izbegavajte dodirivanje lica rukama i trljanje kože. Preporučuje se održavanje uspravne pozicije glave 3 do 4 sata. Takođe, u narednih 12 sati izbegavajte upotrebu šminke. Prekomernu toplotu trebalo bi izbegavati najmanje 7 dana (saune ili solarijumi, duži boravak na suncu).

Moguće nuspojave nakon tretmana:

Nemoguće je potpuno isključiti nuspojave Botoxa za lice. Modrica na mestu uboda koja prolazi za 5 do 7 dana. Glavobolje ili mučnina – prolazno u roku od 24 do 48 sati, obično prilikom prvog korišćenja.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE ZA OVAJ TRETMAN?

  • Trudnice i dojilje
  • Neurološki/mišićni poremećaji
  • Akutne infekcije na tretiranom području
  • Dermatološki problemi
  • Sklonost krvarenju
  • Upotreba antikoagulanasa (Aspirin, ASS ili drugi lekovi koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu trebalo bi prestati uzimati najmanje 2 nedelje pre tretmana)

Naši lekari imaju preko 14 godina iskustva u estetskoj medicini. Zakazivanjem konsultacija i tretmana danas možete započeti put ka osveženom izgledu. Radujemo se vašem dolasku.