Zatezanje kože stomaka bez operacije

Dobrodošli u našu kliniku u Beogradu! Kod nas, lepota postaje lično putovanje, a pružamo napredne estetske tretmane kože prilagođene vašim individualnim potrebama.

U klinici DIVINE Medica nudimo inovativno rešenje za zatezanje područja stomaka bez upotrebe hirurških mera – Mezofade! Ovi biorazgradivi konci su se u hirurgiji pokazali tokom mnogo godina i revolucionarno su uvedeni u estetsku medicinu kako bi omogućili nehirurško zatezanje lica i tela.

Način delovanja Mezofada za zatezanje kože stomaka

Mezofadi koje koristimo za zatezanje kože sastoje se od biorazgradivog materijala koji se smatra bezbednim za upotrebu. Proces primene počinje elastičnom vođicom koja uvodi mezofade ispod kože. Nakon što se igla ukloni, nit ostaje u koži. Ovaj korak je ključan, jer mezofadi pokreću niz procesa regeneracije tkiva.

devojka-zatezanje-koze-stomaka-big

Prisustvom mezofada ispod kože stimuliše se stvaranje novih kolagenih i elastinskih vlakana. Kolagen i elastin su proteini odgovorni za čvrstoću i elastičnost kože. Ovi procesi regeneracije doprinose zatezanju i podizanju opuštenih struktura.

Još jedan važan efekat mezofada je aktivacija stvaranja novih krvnih sudova. Ovo poboljšava protok kiseonika i ishranu tkiva, što opet dovodi do ukupno boljeg kvaliteta kože. Povećana cirkulacija takođe podstiče prirodni proces zarastanja kože.

Rezultat ovog inovativnog pristupa je vidljivo zatezanje tretiranih područja, posebno stomaka, bez potrebe za operacijom. Pacijenti doživljavaju poboljšanu čvrstoću kože, podignutu konturu i revitaliziranu strukturu kože.

Važno je napomenuti da mezofadi pružaju nepermanentno, ali dugotrajno rešenje. Efekat obično traje nekoliko meseci pre nego što se, po potrebi, razmotri ponovljena terapija. U DIVINE Medica veliki naglasak stavljamo na individualno savetovanje kako bismo osigurali da naši pacijenti postignu najbolje moguće rezultate i osećaju se dobro u svom telu.

U našoj modernoj i ekskluzivnoj praksi u Beogradu, napredne tehnike i dugogodišnje stručno iskustvo stapaju se na osnovu blagostanja i ekspertize. Zakazivanje termina kod naših iskusnih estetskih lekara sada.

Radujemo se što ćemo vas pratiti na vašem putovanju ka sjajnijem i vitalnijem sebi.

KAKO IZGLEDA TRETMAN ZATEZANJA KOŽE STOMAKA BEZ OPERACIJE?

Počinjemo detaljnim savetovanjem, koje obuhvata analizu kože koja će se tretirati, razgovor o postupku i postoperativnoj nezi.

Tretman traje 30 – 60 minuta i sprovodi se pod lokalnom anestezijom u obliku kreme. Mezofad terapija je vrlo popularna metoda zatezanja kože jer brzo pruža vidljive rezultate. Ovo je minimalno invazivna i sigurna metoda koja ne zahteva opštu anesteziju, smanjujući nuspojave na minimum. Pacijenti obično mogu odmah nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT ZATEZANJA STOMAKA?

Efekat postupka traje oko dve godine i, po potrebi i u dogovoru sa našim lekarima, može se ponoviti.

ŠTA TREBA DA SE PRIDRŽAVA NAKON TRETMANA ZATEZANJA KOŽE STOMAKA?

Iako se Mezofad-Lifting tretmani generalno smatraju bezbednim, ipak mogu izazvati određene nuspojave i rizike. Važno je napomenuti da individualne reakcije na tretman mogu varirati. Neke nuspojave mogu biti:

  • Crvenilo i oticanje;
  • Modrice;
  • Osetljivost;
  • Infekcije;
  • Isticanje ili opipljivost niti.