Popunjavanje bora hijaluronom

Otkrijte mladost svoje kože pomoću našeg tretmana punjenja bora hijaluronskom kiselinom.

Hijaluronska kiselina je potpuno prirodan proizvod koji se takođe nalazi u ljudskom telu. U Divine Medica imamo preko 14 godina iskustva u oblasti estetske medicine. Za svež i podmlađen izgled, koriste se odabrani fileri, uglavnom na bazi hijalurona, kako bi se ublažile fine linije i bore.

Tretman punjenja bora je estetski postupak. Tokom života, koža gubi čvrstinu i počinje stvarati bore. Ponekad je dovoljno zategnuti opuštenu kožu, ali ponekad su bore toliko duboke da je njihovo punjenje najbolje rešenje.

Danas više nije potrebno podvrgavati se hirurškim intervencijama da biste se rešili bora i korigovali konture lica. U većini slučajeva, ove nepravilnosti se mogu brzo i bezbolno rešiti hijaluronskom kiselinom. Punjenjem bora hijaluronom vraća se mladalački izgled vašem licu.

Naši lekari u Divine Medica će istaći vašu prirodnu lepotu.

devojka-popunjavanje-bora-hijaluronom-big

KOME JE NAMENJEN TRETMAN POPUNJAVANJA BORA?

Ako želite:

 • Popunite nazolabijalne bore
 • Popunite bore oko očiju
 • Popunite bore ispod gornje i donje usne
 • Popunite bore na čelu

KAKO SE SPROVODI TRETMAN POPUNJAVANJA BORA HIJALURONOM?

Pre tretmana, po želji, može se naneti blagi anestetik u obliku kreme na kožu, kako bi tretman sam bio manje bolan.

Injekcija filerom, bilo da je u pitanju hijaluronska kiselina, kolagen, botulinski toksin tip A, ili bio filler koje odaberete tokom konsultacija s našim lekarima pre tretmana.

Lekar ubrizgava odabrani filler pomoću posebnog šprica sa manjim iglama u boru. Naši stručnjaci često koriste tupu iglu jer značajno smanjuje trauma kože lica.

Punilo popunjava bore na koži, čineći ih glatkim i zategnutim.

Ako je bore duboka, koristiće se veća količina filera, i obrnuto, ako je bore plitka.

Tretman se obavlja ambulantno i traje oko 15-30 minuta, a odmah nakon tretmana možete se vratiti društvenim aktivnostima.

KOJI REZULTATI SE MOGU OČEKIVATI NAKON TRETMANA?

Odmah nakon tretmana već se vidi pozitivan efekat. Osim popunjavanja bora, postoji još nekoliko prednosti ovakvih postupaka. Neki od filere deluju i na same ćelije kože, podstičući ih na proizvodnju kolagena koji su sastav vezivnog tkiva, posvetljuje, zateže i pomlađuje vaše lice.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT?

Elegantnim, brzim i neinvazivnim postupkom postižu se izuzetni estetski efekti koji traju od 6 do 12 meseci.

ŠTA TREBA IMATI NA UMU PRE I POSLE TRETMANA POPUNJAVANJA BORA?

Pre tretmana popunjavanja bora:

Da biste smanjili rizik od modrica i krvarenja na mestu uboda, nedelju dana pre tretmana ne biste trebali uzimati lekove protiv upala, jer mogu podsticati krvarenje.

Najmanje 24 sata pre tretmana izbegavajte konzumaciju alkohola.

Nakon tretmana popunjavanja bora:

Dobra vest je da je vreme oporavka nakon tretmana hijaluronskom kiselinom vrlo kratko i da se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Da biste izbegli infekcije, nemojte dodirivati tretirano područje najmanje 24 sata nakon tretmana i ne nanosite šminku tokom tog perioda.

Izbegavajte direktno izlaganje suncu, sauni i ekstremnim temperaturama najmanje 1 nedelju nakon tretmana dok otekline i crvenilo ne splasnu.

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE SE MOGU JAVITI?

U retkim slučajevima može doći do otoka, crvenila, izbočina ili modrica, koje se obično brzo povlače. Filere se prirodno razlažu tokom vremena, pa je potrebno ponoviti postupak nakon 6 do 12 meseci, ali često s značajno manjim količinama preparata nego prilikom prve primene.

Ako neželjene reakcije traju duže od 2-3 dana ili se pogoršavaju, odmah se obratite svom lekaru koji vas je tretirao.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Važno je znati da hijaluronske filere imaju kontraindikacije za upotrebu na usnama.

Kako biste se zaštitili od potencijalnih neželjenih efekata ovog postupka, trebali biste biti upoznati s listom standardnih kontraindikacija:

 • Hronična oboljenja infektivno-upalnog karaktera
 • Alergije
 • Poremećaji sistema koagulacije (zgrušavanje krvi)
 • Kožna oboljenja
 • Upotreba antikoagulanasa u poslednja dva meseca
 • Hormonalni poremećaji
 • Trudnoća i dojenje

Ovo je jednostavan postupak sa značajnim efektom. Da li ste zainteresovani? Zakažite danas termin kod jednog od naših specijalista.