Najefikasniji tretman protiv celulita

Celulit je neželjen i dosadan. Mnogi su iskusili ružne udubljenosti na gornjim rukama, zadnjici i butinama i vekovima se bore protiv njih kroz dijete, vežbanje, stalno nanošenje krema i kontrastnih tuševa, ali nažalost, to retko pomaže. Naša klinika Divine Medica i naši stručnjaci nude najmodernije i istovremeno niskorizične metode oblikovanja tela.

Šta tačno predstavlja celulit ili “pomorandžina kora”?

Celulit je neupalna promena u masnom tkivu ispod kože, pri čemu su udubljenja vrlo vidljiva, a celulit se obično javlja na zadnjici i butinama gotovo isključivo kod žena.

MEZOTERAPIJA

Blaga mezoterapija, koja se uspešno koristi u lečenju kožnih bolesti već više od pedeset godina, sve se više koristi za tretiranje estetskih nedostataka kože.

devojka-tretman-celulita-big

Mezoterapija predstavlja sintezu najnovijih medicinskih istraživanja i tradicionalne naturopatije i ima nekoliko prednosti, kao što je, na primer, dokazano poboljšanje izgleda kože, povećanje cirkulacije krvi u koži i obnova kože i vezivnog tkiva. Za tu svrhu, tretirane osobe dobijaju koktel sastavljen od aktivnih sastojaka poput vitamina i amino kiselina, prilagođenih individualnim potrebama njihove kože, i ubrizgava se u zahvaćena područja kože pomoću najfinijih igala.

Kakav je rezultat takve terapije na celulit?

Koža koja je elastičnija, čvršća i bolje snabdevena, na kojoj su male udubljenosti manje primetne, a kako bi se postigao ovaj trajni rezultat, poželjni su različiti tretmani na dvonedeljnim intervalima. Najbolji efekti mezoterapije razvijaju se kada celulit nije previše uznapredovao, poboljšanjem mikrocirkulacije s individualno formulisanom smešom aktivnih sastojaka, jačanjem vezivnog tkiva i zatezanjem površine kože.

Kako bi se tretman učinio bezbolnim, koriste se najfinije igle u blagoj mezoterapiji, koja postiže vrlo dobre rezultate, posebno u ranim fazama celulita. Alergijske reakcije mogu se izbeći detaljnim objašnjenjem postojećih alergija pre tretmana, ali ozbiljni alergičari ipak treba da razmisle o mezoterapiji, a trudnice i dojilje treba da je izbegavaju u tom periodu.

PROCES MEZOTERAPIJE U TRETMANU CELULITA

Zavisno od stanja i tipa kože, supstance u mezoterapiji se individualno mešaju, na primer, često se koriste vitamini, amino kiseline i koenzimi. Cirkulacija krvi i snabdevanje ćelija hranljivim materijama posebno se povećavaju ubrizgavanjem koktela aktivnih sastojaka u srednji sloj kože pomoću posebnog mezoinjektora koji se sastoji od vrlo finih igala, na intervalima od približno 0,5 do 1,5 centimetara.

U većini slučajeva nema bola tokom upotrebe jer igle ne prodiru u masno tkivo, ali po potrebi se može koristiti anestetička krema kako bi se ublažila blaga bol. Zavisno o veličini tretiranih područja kože, trajanje tretmanske sesije traje od 30 do 60 minuta i za postizanje optimalnog efekta obavezne su više tretmanske sesije. Dobro raspodeljivanje aktivnih sastojaka obezbeđuje udobna masaža nakon tretmana.

MEZOTERAPIJA – RIZICI I MOGUĆI KOMPLIKACIJE

Posebno je važno unapred objasniti sve o alergijama pre tretmana jer se u retkim slučajevima one mogu javiti tokom mezoterapije. Nakon tretmana, mogući su blago oticanje i crvenilo, ali u većini slučajeva to brzo prolazi.

Za koga su pogodni tretmani celulita?

Tretman celulita sastoji se od tri nivoa ozbiljnosti:

  • Nivo 1 – udubljenja su vidljiva samo tokom takozvanog testa štipanja,
  • Nivo 2 – udubljenja su jasno vidljiva čak i kada stojite,
  • Nivo 3 – neželjena udubljenja primetna su i kada ležite.

Opšte uzevši, sve žene pogođene celulitom mogu proći kroz jedan od predstavljenih tretmana i, u zavisnosti od ozbiljnosti celulita, različiti postupci mogu biti zamislivi.

Tretman celulita – rizici i neželjeni efekti

Razlika između ovde predstavljenih tretmana celulita i drugih je posebno visok nivo bezbednosti i izvanredni efekti s minimalnim rizikom. Tokom mezoterapije, alergijske reakcije na pojedine aktivne sastojke mogu se javiti veoma retko, i iz tog razloga alergije treba razjasniti pre tretmana. Nakon tretmana, ponekad su mogući blago oticanje i crvenilo, ali u većini slučajeva to brzo prolazi.