Lipoliza

Želimo Vam toplu dobrodošlicu u našu kliniku u Beogradu! Kod nas, lepota postaje lično putovanje, a pružamo napredne estetske tretmane kože prilagođene vašim individualnim potrebama.

Za mnoge ljude, težnja ka zdravom načinu života putem redovnog vežbanja i uravnotežene ishrane je u potpunosti razumljiva kako bi održali kondiciju i živeli u blagostanju. Međutim, mnogi se bore sa tvrdokornim problematičnim područjima koja ne nestaju ni uz najbolje napore.

To uključuje, na primer, dosadan podbradak, opuštenu kožu na nadlakticama ili zloglasna ,,udubljenja” na zadnjici i bedrima. U takvim slučajevima, lipoliza može pružiti efikasno rešenje.

Lipoliza je doslovno rastvaranje masti, dizajnirano da razgradi tvrdokorne masne ćelije bez izazivanja temida efekta. Ovaj tretman ima za cilj prodiranje duboko u slojeve masti ispod kože odgovorne za neestetske udubljenosti.

Koristi se poseban enzim za razgradnju ćelijskih zidova masnih ćelija.

devojka-lipoliza-big

Razgrađene masne ćelije zatim se transportuju krvlju i konačno se rastvaraju prirodnim metabolizmom masti u telu. Najfinije igle ubrizgavaju se direktno u pogođena područja, što odmah pokreće “topljenje” masnih ćelija i razgradnju masnog tkiva.

Koža odmah postaje elastična i primetno glađa, finija i čvršća. Normalno je da može doći do privremene crvenila, otoka i manjih modrica nakon ubrizgavanja, kao i blagog peckanja, međutim, ovi efekti obično su privremeni.

Prednosti lipolize

Lipoliza omogućava precizno i ciljano smanjenje masnih naslaga na problematičnim područjima koja su često teško dostupna dijetom i vežbanjem.

Razgrađene masne ćelije se prirodno metabolizuju u telu. Lipoliza se odvija bez hirurškog zahvata ili anestezije, čineći je privlačnom opcijom za ljude koji su oprezni prema hirurškim procedurama. Poboljšanja su obično vidljiva brzo, a vreme oporavka je minimalno u poređenju sa hirurškim procedurama.

Sveukupno, lipoliza pruža savremeni i efikasan način za borbu protiv tvrdokorne masti i postizanje poboljšane konture tela. Individualne konsultacije sa našim iskusnim doktorima su ključne kako biste adresirali vaše specifične potrebe i postigli optimalne estetske rezultate.

U našoj modernoj i ekskluzivnoj praksi u Beogradu, napredne tehnike i dugogodišnje stručno iskustvo stapaju se na osnovu blagostanja i stručnosti.

Zakažite sada termin sa našim iskusnim lekarima estetske medicine. Radujemo se što ćemo vas pratiti na vašem putovanju ka sjajnijem i vitalnijem sebi.

ZA ŠTA SE KORISTI INJEKCIONA LIPOLIZA?

Injekciona lipoliza je estetska metoda tretmana dizajnirana za smanjenje ili eliminaciju neželjenih nakupina masti na telu. U ovoj nehirurškoj tehnici, posebne supstance, poput fosfatidilholina, ubrizgavaju se u masne naslage radi razgradnje masnih ćelija. Evo nekih glavnih svrha i primena injekcione lipolize:

  • Osnovna funkcija injekcione lipolize je smanjenje lokalizovanih masnih naslaga i oblikovanje tela. Ova metoda je posebno efikasna za tvrdokorne masne naslage koje je teško ciljati dijetom i vežbanjem.
  • Injekciona lipoliza se često koristi na problematičnim područjima kao što su: stomak, bokovi, bedra, zadnjica, brada ili nadlaktice. Ova područja obično razvijaju tvrdokorne masne naslage koje je teško eliminisati konvencionalnim metodama.
  • Tretman pomaže poboljšanju konture tela posebnim smanjenjem masnih ćelija na određenim mestima. To omogućava precizno oblikovanje i oblikovanje tretiranih regiona.
  • Injekciona lipoliza pruža nehiruršku alternativu liposukciji. Za razliku od hirurških procedura, nema potrebe za anestezijom i vreme oporavka je obično minimalno.
  • Tretman takođe može pomoći poboljšanju zatezanja kože, posebno ako koža kontrahuje nakon smanjenja masnoće. Ovo je posebno korisno za pacijente sa blagim do umerenim opuštanjem kože.

Glavna prednost injekcione lipolize je što se može prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima pacijenta. Plan tretmana može biti prilagođen specifičnim problematičnim područjima i estetskim zahtevima.

U poređenju sa invazivnim hirurškim procedurama, vreme oporavka nakon injekcione lipolize obično je minimalno. Većina ljudi može se brzo vratiti svojim normalnim aktivnostima.

Važno je napomenuti da injekcionu lipolizu ne bi trebalo smatrati zamjenom za zdrav način života, uključujući redovno vežbanje i uravnoteženu ishranu. Naprotiv, to je dopunski estetski tretman za ljude koji, uprkos svojim naporima, imaju teškoće da se oslobode određenih masnih područja.

KOME JE INJEKCIONA LIPOLIZA PRIKLADNA?

Svi koji žele mogu isprobati injekcionu lipolizu, osim trudnica, osoba sa oštećenjem jetre ili bubrega, autoimunih bolesti i dijabetesa. Jedina kontraindikacija je alergija na soju.

KAKO FUNKCIONIŠE LIPOLIZA?

Pre nego što započnemo tretman, sprovešćemo detaljnu konsultaciju kako bismo detaljno razgovarali o željenom rezultatu, potencijalnim neželjenim efektima, rizicima i kontraindikacijama. Nakon ove konsultacije, obeležavamo i dezinfikujemo kožno područje koje će biti tretirano. Iako se anestezija može izbeći, može biti korisna ukoliko je osetljivost na bol veća. Glavni sastojak aktivne supstance sastoji se pretežno od galaktoze, natrijumovih soli, sistema za puferisanje, vode i natrijum-hlorida. Ovo se ubrizgava u potkožno masno tkivo pomoću posebno fine igle. Na kraju, na tretirano područje se vrši ultrazvučni tretman u trajanju od 10 minuta kako bi se dodatno podržao gubitak masti. Na kraju, nanosi se posebna mast.

KOJE OBLASTI MOGU BITI TRETIRANE?

Stomak, dupla brada, opuštene obraze, bokovi, kolena, lipomi, unutrašnje strane bedara, nadlaktice, zadnjica, ,,jahaće pantalone”.

KOJE MOGUĆE NEŽELJENE EFEKTE MOŽETE OČEKIVATI?

Nakon tretmana može se osetiti blago osećanje pritiska i blago peckanje na tretiranom području tela tokom celog dana. Ovo su normalne reakcije koje ukazuju na efekat tretmana lipolize na masne naslage. Istog dana možete se vratiti u svoju normalnu dnevnu rutinu bez prekida, iako može doći do blagog crvenila ili otoka.

NA ŠTA TREBA POSEBNO OBRATITI NAKON TRETMANA?

Pogotovo treba izbegavati napor tokom prvih sedam dana nakon tretmana i umesto toga održavati zdravu i balansiranu ishranu uz adekvatan unos tečnosti. Takođe se preporučuje izbegavanje poseta sauni, solarijuma i direktnog sunčevog svetla u prvih sedam dana nakon tretmana.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Broj tretmana određuje se individualno tokom lične konsultacije, jer to zavisi od različitih faktora, poput veličine problematičnog područja ili reakcije masnog tkiva na tretman lipolize. Međutim, generalno se preporučuje 2-4 tretmana sa razmakom od 4 nedelje. Međutim, manje oblasti ili specifična problematična područja često mogu zahtevati samo jedan tretman, poput duplje brade.