Brow lift ili podizanje obrva Botoksom

Brow Lift, ili podizanje obrva je estetski postupak koji koristi Botulinuskim toksinom – Botoksom kako bi se ciljano injicirao u mišiće oko obrva s ciljem podizanja i zatezanja.

Ovaj minimalno invazivni tretman često rezultira dugotrajnim efektima, smanjujući umoran ili tužan izraz lica i doprinoseći svežijem i budnijem izgledu.

Hirurški zahvat nije potreban, a mnogi pacijenti nakon tretmana izveštavaju o povećanju samopouzdanja i pozitivnim promenama u svom izgledu.

Obrve igraju važnu ulogu u oblikovanju lica i mogu pozitivno uticati na celokupni izgled.

devojka-podizanje-obrva-big

KOME JE NAMENJEN TRETMAN PODIZANJA OBRVA?

Brow-Lift, ili podizanje obrva, pomoću Botulinum toksina (Botoksa) je prikladno za klijente koji žele suptilne promene u obliku svojih obrva, bez rizika i nuspojava koje nosi hirurški zahvat.

Procedura podizanja obrva pomoću Botulinum toksina relativno je nekomplikovana. Pre samog postupka, potrebno je izvršiti pregled vašeg lica od strane našeg stručnjaka. Kako bi se smanjila nelagodnost, pre tretmana možete naneti anestetsku kremu.

KOLIKO TRAJE POSTUPAK PODIZANJA OBRVA BOTOKSOM?

Postupak traje 10-15 minuta, tokom kojih će naš lekar injektirati Botulinum toksin tankom iglom u mišiće oko obrva. Tretman se izvodi ambulantno u našoj lepoj ordinaciji.

Očekujte podizanje obrva za 1 do 3 milimetra, čime lice izgleda budnije i oči veće. Rezultati su obično vidljivi nakon 4 do 7 dana, a puni efekat se postiže nakon 14 dana i obično traje od 4 do 6 meseci.

ŠTA SE PREPORUČUJE PRE I POSLA TRETMANA?

Pre tretmana, preporučuje se izbegavanje krvaredućih lekova nekoliko dana kako bi se smanjio rizik od modrica. Nakon tretmana, izbegavajte sport, saunu i jaku aktivnost u prvih nekoliko sati kako biste sprečili spuštanje Botulinum toksina u druge delove lica. Takođe, u prvih nekoliko sati izbegavajte šminkanje i tretmane lica kako biste izbegli iritaciju injekcionih mesta.

Moguće nuspojave uključuju blage crvenilo, modrice ili oticanje na mestu uboda, što je normalno i prolazi u prvih 7 dana. Teže nuspojave su retke, ali se preporučuje odmah kontaktirati lekara ako dođe do poteškoća u gutanju, disanju ili govornim problemima.

KADA SE NE PREPORUČUJE BROWN LIFT TRETMAN?

Brow Lift tretman s Botulinum toksinom ne može se primeniti u slučaju određenih zdravstvenih stanja, uključujući onkološke bolesti, epilepsiju, poremećaje koagulacije krvi, dermatološke infekcije ili alergije, kao i tokom trudnoće i dojenja.

Naši lekari, sa više od 14 godina iskustva u estetskoj medicini, stoje vam na raspolaganju za konsultacije i pružanje dodatnih informacija o Brow Lift tretmanu. Zakazivanjem termina danas možete podići obrve i postići svežiji i budniji izgled vašeg lica.