Bore između očiju – efikasno uklanjanje bora

Su vertikalne bore koje se formiraju između obrva. Nastaju aktivnošću mišića lica i s vremenom moge postati dublje i vidljivije.

Za tretman bora mrštilica često se koristi Botulinski toksin kako bi se smanjila aktivnost uključenih mišića. Ciljanim injekcijama Botulinskog toksina u ove mišiće smanjuje se formiranje bora, što dovodi do glađe i opuštenije kože u ovom području.

Osim toga, mogu se razmotriti i druge estetske tretmane poput korišćenja filera za kožu ili tretmana laserom kako bi se zagladila bore između obrva i poboljšao izgled kože.

Botoks tretman za smanjenje bora između očiju odgovara osobama koje nisu zadovoljne vidljivim znakovima starenja kože između obrva. Tipično, to su osobe koje imaju dinamične bore u ovom području, koje su uzrokovane aktivnošću mišića lica.

Botulinski tretman može se takođe koristiti preventivno kako bi se sprečilo formiranje novih bora u ovom području. Važno je da tretman sprovodi iskusan lekar koji uzima u obzir individualne potrebe i želje pacijenta.

devojka-bore-izmedju-ociju-big

KAKO SE ODVIJA BOTULINSKI TRETMAN BORA IZMEĐU OČIJU?

Naši lekari prvo vrše pregled i zatim odluče da li ste vi idealan kandidat za ovaj tretman.

Tokom tretmana, Botulinski toksin se injicira u vrlo malim količinama i blokira rad mišića koji su uključeni u mimiku lica i formiranje bora. Injekcije se vrše izuzetno tankim iglama kako pacijenti ne bi osećali bol.

Nakon tretmana nije potrebno vreme za oporavak, pa se normalne aktivnosti mogu odmah nastaviti.

Sam tretman traje samo nekoliko minuta i sprovodi se ambulantno.

KOJI SU REZULTATI OČEKIVANI NAKON TRETMANA BORA IZMEĐU OČIJU?

Nakon tretmana može proći od 24 do 72 sata da bi Botulinski toksin potpuno razvio svoje dejstvo. Maksimalni efekat obično postaje vidljiv nakon 10-14 dana. Botox tretman pruža dva ključna benefita: Prvo, dobijate zategnutu kožu bez dubokih bora, zadržavajući prirodnu pokretljivost lica. Drugo, tretman smanjuje preterano izražavanje grimasa, čime se sprečava formiranje novih bora.

KOLIKO DUGO TRAJU EFEKTE BOTULINSKOG TOKSINA?

Trajanje efekta zavisi od količine primenjenog Botoxa i kontrakcija mišića osobe. U lroseku traje 3 do 6 meseca. Sa svakim sledećim tretmanom, efekat se produžava zbog akumulirane doze Botoxa od prvog tretmana.

Što se tiče priprema pre i posle Botox tretmana, preporučuje se izbegavanje krvnih razređivača, alkohola i intenzivnog vežbanja određeni period pre tretmana. Nakon tretmana, preporučuje se izbegavanje sporta, sauna, masaža i održavanje uspravne pozicije da bi se sprečilo neželjeno pomeranje botulinskog toksina.

DA LI POSTOJE NEŽELJENE DEJSTVA?

Moguće nuspojave su obično privremeno oticanje tkiva i blage glavobolje. Takođe, može doći do manjih crvenila ili modrica koje obično nestaju za nekoliko dana. U slučaju predoziranja Botox-a, može se javiti privremena potpuna paraliza mišića.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Kontraindikacije za Botox tretman obuhvataju trudnoću, alergije, poremećaje zgrušavanja krvi, neurološke bolesti poput mijastenije gravis ili Lambert-Itonov sindrom, infekcije na mestu tretmana i bolesti mišića.

Prekid Botox tretmana ne uzrokuje trajnu štetu. Ako odlučite da ne nastavite s tretmanom, mišići i koža će se postepeno vratiti u svoje prirodno stanje. Ipak, da biste održali rezultate, preporučuje se redovno ponavljanje tretmana. Možete razgovarati sa svojim lekarom o alternativnim opcijama tretmana kako biste postigli svoje estetske ciljeve.

Imate li pitanja ili interesovanje za ovaj tretman? Molimo vas da danas zakažete termin kod nas u ordinaciji u Beogradu na vodi. Radujemo se vašem dolasku.