Povećanje – korekcija jagodica hijaluronom

Povećanje – korekcija jagodica hijaluronskim filerima je inovativna estetska procedura koja pomaže postizanju željenog izgleda lica. Jagodice, kao centralni deo lica, igraju ključnu ulogu u očuvanju mladolikog i vitalnog izgleda.

Gubitak volumena ili opuštanje jagodica može uzrokovati stvaranje bora, gubitak kontura i dojam starijeg izgleda. Upravo zato se sve više osoba odlučuje za uvećanje jagodica hijaluronskim filerima kako bi postigle harmoničan, svež i mladalački izgled. Ova procedura uključuje pažljivo postavljanje hijaluronskog filera, koji je potpuno siguran i resorptivan, čime se osigurava prirodan izgled.

Hijaluronska kiselina, sastojak filera, je supstanca koja se prirodno nalazi u našoj koži, a njen gubitak sa starenjem dovodi do gubitka volumena i elastičnosti.

Dodavanjem hijaluronskih filera u jagodice postižemo ne samo povećanje volumena, već i hidrataciju kože, čime se poboljšava njen tonus i tekstura.

Procedura je brza i gotovo bezbolna, a rezultati su odmah vidljivi. Po završetku tretmana, pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, a moguća minimalna crvenilo ili oticanje obično brzo prolazi. Važno je napomenuti da je hijaluronski filer privremeni materijal, te da rezultati traju od nekoliko meseci do godinu dana, zavisno o tipu filera i individualnim karakteristikama pacijenta.

Naši iskusni lekari specijalisti vode vas kroz ceo proces, pružajući personalizovan pristup kako bi postigli najbolje rezultate u skladu sa vašim željama i anatomijom lica. Bez obzira da li želite postići blago naglašene jagodice ili dramatičniji volumen, naš tim stručnjaka će pažljivo saslušati vaše želje i prilagoditi tretman kako bi postigli estetski sklad.

Nemojte dopustiti da gubitak volumena u jagodicama oduzme vašem licu mladoliki sjaj. Posetite nas i otkrijte kako povećanje jagodica hijaluronom može osvežiti vaš izgled i povratiti samopouzdanje. Naša posvećenost bezbednosti, iskustvu i pažljivom pristupu čini nas pouzdanim izborom za vaše estetske potrebe.

ZA KOGA JE TRETMAN POVEĆANJA JAGODICA HIJALURONOM POGODAN?

Ako izgledate starije, vaše crte lica su izražene i generalno niste zadovoljni delom lica oko jagodica:

  • Izgubili ste značajno na težini.
  • Vaše jagodice su genetski uvučene.
  • Niste zadovoljni izgledom vaših jagodica.

Tada je volumenska terapija hijaluronom idealno rešenje da se brzo, jednostavno i najefikasnije reše problematična područja.

KOLIKO DUGO TRAJU REZULTATI KOREKCIJE JAGODICA HIJALURONOM?

Rezultati su odmah vidljivi nakon tretmana. Obično rezultati traju 6-12 meseci, ali to zavisi od nekoliko faktora, kao što je metabolizam. Uopšteno, aktivni sastojak se biološki razgrađuje nakon otprilike 6 meseci.

KAKO SE IZVODI TRETMAN POVEĆANJA – KOREKCIJE JAGODICA HIJALURONOM?

Tretman povećanja – korekcije jagodica hijaluronom se obavlja ambulantno i generalno se smatra vrlo bezbolnim. Po potrebi i prema želji, može se koristiti lokalna anestezija. Obično traje ne duže od 10-15 minuta da se hijaluron precizno ubrizga pomoću duge, tanke igle u predviđene delove. To rezultira povećanjem volumena, čime se lice čini svežijim i mlađim.

REZULTATI KOJI SE OČEKUJU NAKON TRETIRANJA?

Budući da se hijaluronska kiselina daje ciljano u tkivo, moguće je optimalno oblikovati jagodice. Dolazi do povećanja volumena i postizanja znatno svežijeg i mlađeg izgleda lica. Zahvaljujući metodi s hijaluronom, efekat izgleda posebno prirodno i pruža prelep i svež izgled. Osim željenog rezultata, može doći i do smanjenja nazolabijalnih bora, što predstavlja dodatan i vrlo pozitivan sporedni efekat.

ŠTA TREBA IZBEGAVATI NAKON TRETMANA POVEĆANJA JAGODICA?

Osnovno pravilo je da se tretirana područja ne smeju dodirivati kako bi se izbegle infekcije i upale. Takođe, odmah nakon tretmana treba izbegavati konzumiranje alkohola i pušenje. Takođe, najmanje 6 sati ne treba nanositi šminku na tretirano područje. Kako biste najbolje suzbili oticanje, trebali biste koristiti hladne obloge najviše 10 minuta odjednom. U prvim danima treba izbegavati posete sauni, sportske aktivnosti, odlaske u solarijum i sunčanje.

KAKO SE PRIPREMITI ZA POVEĆANJE JAGODICA HIJALURONOM?

Preporučuje se da najmanje 24 sata pre tretmana potpuno izbegavate konzumaciju alkohola. Ako je iz medicinskih razloga moguće, trebali biste izbegavati i lekove koji razređuju krv.

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE MOGU NASTATI NAKON PUNJENJA JAGODICA HIJALURONOM?

Moguće su pojedinačne pojave crvenila, otoka i zadebljanja. Takođe je moguće da nakon tretmana dođe do blage boli koja se po potrebi može lečiti analgeticima. Osim navedenih neželjenih efekata, mogu se javiti i blagi hematomi, jer se tokom tretmana mogu oštetiti mala krvna sudova. Pored navedenih neželjenih efekata, može doći i do trnjenja u tretiranom delu. Svi ovi neželjeni efekti trebali bi biti privremeni i povući se sami nakon nekoliko dana. Preporučuje se hlađenje tretiranog područja nakon postupka.

KOJE KONTRAINDIKACIJE POSTOJE?

  • Trudnoća ili dojenje
  • Trenutna infekcija
  • Invazivni kozmetički i laserski tretmani