COG niti

Ako do sada niste čuli za ovu metodu podizanja lica, sada je pravo vreme da saznate šta COG niti mogu i koliko su zapravo efikasne.

COG niti, takođe poznate kao PDO (polidoksanon) niti, su apsolutno sigurne i bezbedne niti koje se svakodnevno koriste u postupcima za smanjenje znakova starenja. Sastoje se 100% od resorptivnog materijala – polidoksanona.

Nakon tretmana, ovaj materijal se razgrađuje i apsorbuje od strane kože.

Ovaj materijal je biostimulativan i podstiče formiranje vaših prirodnih gradivnih materijala u koži, što produžava efekat tretmana.

COG niti su idealne ako tražite metodu protiv starenja koja pruža izvanredne rezultate u podmlađivanju i zatezanju kože.

Iskustva naših pacijentkinja s COG nitima su uvek pozitivna, uključujući i mnoge svetski poznate dame koje se kunu u ovu metodu podmlađivanja.

devojka-cog-niti-big

Odmah vidljivi rezultati zahvata, zadržana prirodna mimika, udobnost tretmana, kao i dugotrajan efekat su samo neke od prednosti koje COG niti pružaju. Zakažite sada termin kod jednog od naših iskusnih lekara, dr Elizabeta Prendjova Nikolić i dr Darko Nikolić.
Radujemo se vašem dolasku.

KAKAV JE PROCES TRETIRANJA COG NITIMA?

Pre tretmana, jedan od naših lekara će sprovesti detaljan klinički pregled i odrediti smerove u koje će se postavljati COG niti.

Prilikom pregleda, lekar će uzeti u obzir vaše želje kako bi tačno odredio u kojim regionima želite postići efekat zatezanja. Zahvat se obavlja u našoj ordinaciji pod čistim i sterilnim uslovima.

Najpre se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme na kožu (nećete osetiti bol). Zatim se COG niti ubacuju kanilama, odnosno iglama sa posebno tretiranim vrhom, koje ne oštećuju krvne sudove i nerve. One se nežno provlače kroz kožu i zatežu do željenog efekta.

Vi aktivno učestvujete u tretmanu, izražavate svoje želje kako biste postigli najbolji mogući efekat i određujete koliko jako želite zategnuti kožu. Tretman traje ukupno oko 20-30 minuta i obavlja se ambulantno.

KOJE REZULTATE POSTIŽEMO COG NITI TRETMANOM?

Tretman COG nitima dovodi do dva efekta.

Prvi efekat ćete moći odmah da primetite nakon zahvata – smanjenje bora i time zategnutija koža. Drugi efekat je stimulativno dejstvo COG niti na vašoj koži – formiranje vaših prirodnih strukturnih materijala u koži i potkožnom tkivu, čime se vaše lice čini zategnutim i mladolikim.

Na primer, koriguju se nazolabijalne bore, linije vilice i brade. Postižemo značajno zatezanje opuštene i bezživotne kože. Konture lica se koriguju, vrat se zateže, a kvalitet i struktura kože se poboljšavaju.

Ukupno, postižemo sjajne rezultate ovim tretmanom.

KOLIKO DUGO TRAJU EFEKTI COG NITI?

Efekat zatezanja COG nitima ćete videti odmah! Pun efekat i konačni rezultati će postati vidljivi nakon otprilike 6 meseci. Zavisno od starosti, tipa kože i metabolizma, rezultati zatezanja COG nitima su vidljivi 2 do 3 godine, ponekad i duže.

NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRE I POSLE TRETMANA?

Pre tretmana COG nitima:

Važno je da nemate akutnu infekciju kože, da dođete nenasminkani i da ne uzimate antikoagulanse (lekove za razređivanje krvi) nekoliko dana pre tretmana.

Posle tretmana COG nitima:

Odmah nakon tretmana, preporučuje se stavljanje leda ili hladnih obloga tokom do 5 minuta. U prve tri noći se preporučuje držanje glave visoko i spavanje na leđima. Šminka bi trebalo da se nanosi veoma blago, a lice pažljivo čisti i suši.

Izbegavajte sunčanje i solarijum u naredna tri nedelje, kao i tretmane lica i masaže, sportske aktivnosti koje uključuju kontakt, saune i kupke, stomatološke intervencije, prekomerne pokrete lica prilikom govora, žvakanja i zijevanja (ukoliko je to moguće).

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE SU MOGUĆE?

Nakon tretmana mogu se javiti blagi hematomi, otok tkiva, blagi bolovi i osećaj zatezanja. Opisane nuspojave su očekivane i obično traju nekoliko dana ili nedelja.

Kod nekih pacijenata može doći do blagog osećaja utrnulosti ili gubitka osećaja koji obično nestaje u roku od nekoliko nedelja.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Individualna netolerancija na lekove ili njihove pojedinačne komponente. Korišćenje lekova za razređivanje krvi.Bolesti srca, krvnih sudova, psiholoških i neuroloških poremećaja, kao i infektivne, bakterijske, virusne i gljivične bolesti. Trudnoća i period dojenja. Teške promene u mekim tkivima.

Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite zakazati konsultaciju, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim stručnjaka iz Divine Medica klinike je tu da vam pomogne u postizanju željenih rezultata.