Bore na dekolteu

Spavači na boku i stomaku često pate zbog neestetskih nabora na svojim dekolteima, ali godine izloženosti suncu takođe mogu trajno oštetiti kožu, čineći je beživotnom i boranom. Optimalan tretman kombinuje različite metode međusobno, jer se one međusobno prožimaju i stoga se optimalno dopunjuju.

Mezoterapija, bogata aktivnim sastojcima, i medicinski mikroneedling su dobar početak. Međutim, konačno rešenje je svakako “vampire lifting” (,,vampirski lifting” – autologne terapije krvlju) u kombinaciji s aktivnim sastojcima iz mezoterapije i korišćenjem mikroneedlinga.

Ovaj tretman treba redovno primenjivati.

KAKO SE MOGU TRETIRATI BORE NA DEKOLTEU?

Umesto tretiranja pojedinačnih bora, hijaluronska kiselina se nanosi na veliko područje na dekolteu.

Ovaj tretman omogućava koži da skladišti više tečnosti, bude zategnuta i da celokupan izgled kože bude poboljšan. Bore na dekolteu postaju znatno smanjene već nakon prvog tretmana. Preporučujemo da se tretman ponavlja svakih 6-8 nedelja kako bi se produžio efekat popunjavanja bora i kako bi se postigli rezultati podmlađivanja kože.

KAKO FUNKCIONIŠE INJEKCIJA NA BORE NA DEKOLTEU?

Dekolte može prvo biti očišćen, a zatim se nanosi posebna anestetička krema kako bi tretman bio što bezbolniji. Zatim se nanosi maska koje je umirujuća i ima efekat hlađenja, kako bi tretman bio kompletan.

POSTOJE LI RIZICI ILI NUSPOJAVE PRILIKOM TRETIRANJA BORA NA DEKOLTEU?

Rizici ili nuspojave su minimalni i mogu se lako rešiti. Blago crvenilo kože, minimalan otok i modrice mogu se javiti nakon tretmana bora, ali su prolazne prirode, privremene i u potpunosti bezazlene. Nakon nekoliko dana, svi ovi simptomi će nestati. U osnovi, hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se sintetički proizvodi u telu.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT OVE INJEKCIJE NA BORE NA DEKOLTEU?

Efekat zatezanja ovom injekcijom protiv bora traje nakon što je koža izložena hijaluronskoj kiselini otprilike 5-8 meseci. Hijaluronska kiselina se polako razgrađuje u telu.

Preporučujemo osvežavajući tretman jednom godišnje. Tretman bora može se sprovoditi više puta i ponavljati.