Medicinska kozmetika

Pojam kozmetike je veoma širok i obuhvata sve proizvode koji se odnose na negu tela i lica, koje nazivamo i preparativnom kozmetikom, a tu su i stvari za ulepšavanje, kao što je šminka, koju nazivamo dekorativna kozmetika.

Dakle, sve u svemu kozmetika.

Generalno, može se reći da se reč kozmetika odnosi na sve one supstance (bilo hemijskog ili biljnog porekla) čiji je cilj da poboljšaju izgled čoveka.

Ovo poboljšanje može ići u pravcu održavanja prirodnog izgleda, ali i ulepšati ono što već postoji.

Medicinska kozmetologija, poznata i kao estetska dermatologija ili kozmetička dermatologija, obuhvata oblast medicine koja se fokusira na estetsko poboljšanje kože, kose i noktiju.

Za razliku od čisto kozmetičke ili nemedicinske kozmetike, medicinska kozmetika koristi medicinske procedure i tehnologije za lečenje dermatoloških problema i poboljšanje estetskog izgleda.

medicinska-kozmetika-big

Medicinski kozmetički tretmani

Medicinski kozmetički tretmani igraju glavnu ulogu u lečenju kožnih bolesti kao što su akne ili rozacea. Uz pomoć ovih tretmana obično se može značajno skratiti tok bolesti i smanjiti upotreba lekova, posebno kod akni. Ali medicinska kozmetika takođe može brzo da pruži olakšanje za estetske probleme kože, kao što su male bore, pigmentne mrlje ili neujednačen ten.

Dobrodošli u našu ordinaciju na Odeonsplatzu u Minhenu, gde lepota postaje lično putovanje i mi vam nudimo napredne estetske tretmane prilagođene vašim jedinstvenim potrebama. Poseta kod nas obećava ne samo estetsku transformaciju, već i putovanje samoizražavanja i brige o sebi.

Put do blistave kože i poboljšanog stanja kože počinje ovde sa nama. U našoj praksi vi ste u fokusu i radujemo se što ćemo vas pratiti na ovom ličnom putu podmlađivanja i samorazvoja kože.

U našoj modernoj i ekskluzivnoj praksi na Odeonsplatzu u Minhenu, napredne tehnike i dugogodišnja profesionalna stručnost spajaju se na osnovu dobrobiti i stručnosti.