Gummy Smile – Botox tretman kao rešenje za izražene desni tokom smejanja

Gummy smile, ili višak izloženih desnih, predstavlja estetski problem koji se odnosi na preveliko izlaganje desni kada se osmehujemo. Ovaj problem može biti uzrokovan različitim faktorima, među kojima je najčešći previsok položaj gornje usne.

Ova pojava nastaje zbog prekomerne napetosti mišića oko usta, posebno intenzivnog podizanja gornje usne.

Botulinski toksin ili Botox je blaga i efikasna terapija, koja nam omogućava da ciljano oslabimo ove mišiće. Rezultat? Vaša gornja usna se više ne diže toliko naglo, a vaš osmeh deluje prirodnije, bez isticanja desni.

Naši lekari već više od 14 godina unose svoje bogato znanje i strast prema estetskoj medicini kako bi vam omogućili prirodan i lep izgled.

Zainteresovani? Zakažite termin i razgovarajmo zajedno kako možemo poboljšati vaš osmeh.

devojka-gummy-smile-big

KAKO SE IZVODI TRETMAN?

Nakon detaljne konsultacije i pregleda, Botulinski toksin se pažljivo ubrizgava u područje odgovorno za podizanje gornje usne. Botulinski toksin deluje blokiranjem oslobađanja acetilholina na neuromišićnoj vezi, što dovodi do inhibicije mišićnih kontrakcija.

Delovanje Botoksa je lokalizovano samo na mestima ubrizgavanja. Injekcije se vrše pomoću veoma tankih igala, pa je tretman potpuno bezbolan. Nakon tretmana, pacijenti se mogu normalno vratiti svakodnevnim aktivnostima. Tretman se obavlja ambulantno.

Zbog izuzetno kratkog trajanja tretmana (oko 15-30 minuta) i bezbolnosti, tretmani Botoksa spadaju u tzv. “tretmane za vreme ručka” i mogu se obaviti tokom pauze za ručak.

KOJI REZULTATI SE MOGU OČEKIVATI NAKON GUMMY SMILE TRETMANA?

U slučaju “Gummy Smile”, mišići koji podižu gornju usnu prilikom smejanja biće opušteni. To dovodi do manje vidljivih desni prilikom smejanja. Efekti postaju vidljivi u roku od 2-4 dana, a maksimalan efekat dostiže se u roku od 7-10 dana. Konačni rezultati postaju vidljivi nakon 14 dana.

KOLIKO DUGO TRAJE EFEKAT BOTOKSA?

Efekat tretmana traje oko 4 do 6 meseci. Preporučuje se ponoviti tretman 2-3 puta godišnje. Ponavljanjem tretmana, mišići se s vremenom smanjuju, produžavajući i poboljšavajući estetski efekat tretmana.

ŠTA TREBA IMATI NA UMU PRE I NAKON TRETMANA?

Pre gummy smile tretmana:

 • Nemojte uzimati analgetike s efektom razređivanja krvi najmanje 1 nedelju pre tretmana.
 • Nemojte konzumirati alkohol i cigarete najmanje 24 sata pre tretmana.
 • Nakon gummy smile tretmana:
 • Izbegavajte snažne grimase u naredna 4 sata i držite glavu uspravno.
 • Izbegavajte pritisak na lice i druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane u narednoj nedelji.
 • Ne vršite masaže lica narednih 7 dana i izbegavajte sunčanje i solarijum.
 • Na dan tretmana, nemojte konzumirati alkohol i ne nanosite šminku.
 • Izbegavajte sport narednih najmanje 48 sati.

DA LI IMA NEŽELJENIH EFEKATA?

Neželjeni efekti Botoksa su retki i, ako se pojave, obično su mali, gotovo neprimetni crveni tačkasti osipi koji nestaju u roku od jednog do dva sata, ili manji podlivi na mestu primene koji nestaju u roku od nekoliko dana.

KONTRAINDIKACIJE:

Tretman se ne sprovodi ako pacijent ima:

 • Bolest krvi (leukemija, hemofilija, talasemija i druge)
 • Neuromišićne bolesti, hronične bolesti pluća, endokrine poremećaje, somatske bolesti ili značajno otkazivanje mekih tkiva.
 • Poznatu alergiju na jedan od sastojaka.
 • Kontraindikacije su i tokom trudnoće i dojenja.