Niti za zatezanje lica – Facelifting bez operacije

Da li tražite stručnjaka koji će na prirodan način zategnuti kožu vašeg lica bez ikakvih operativnih zahvata?

Ako je vaš odgovor “da”, dobrodošli ste na pravo mesto, u Divine Medica kliniku.

Naši stručnjaci, dr Elizabeta Prendjova Nikolić i dr Darko Nikolić, sa preko 14 godina iskustva u oblasti estetske medicine, predstavljaju vrhunsko znanje i veštinu kako bi istakli vašu prirodnu lepotu.

Zatezanje lica nitima predstavlja revolucionaran nehirurški estetski tretman, gde se specijalni konci pažljivo postavljaju ispod kože kako bi se postigao trenutni efekat zatezanja.

Ovi biorazgradivi konci omogućavaju različite primene, ne samo zatezanje kože, već i podizanje opuštenih kontura poput vrata i obraza. Oni pružaju potporu ispod kože, što rezultira poboljšanjem čvrstoće kože i kontura.

devojka-skripanje-zubima-big

U poređenju sa klasičnim zatezanjem lica, ova tehnika donosi nekoliko prednosti: manje opterećenje, smanjen rizik od bola i upala, te ne ostavlja ožiljke nakon tretmana.

Rezultati su gotovo trenutno vidljivi i ne zahtevaju dugo razdoblje oporavka nakon tretmana. Osigurajte sebi svežiji, mlađi izgled i povećajte svoje samopouzdanje.

Zakažite sada termin za tretman. Radujemo se vašem dolasku

Kako se izvodi tretman zatezanja lica nitima?

Niti za zatezanje kože lica predstavljaju kompleksan proces koji se sprovodi kroz nekoliko koraka kako bi se postigli optimalni rezultati. Lekar prvo detaljno procenjuje područja koja zahtevaju tretman i razgovara s pacijentom o očekivanjima. Nakon toga, primenjuje se lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagodnost tokom procedura.

Dodatne informacije o tretmanu nitima:

Zatezanje lica nitima ne samo da podiže opuštenu kožu već takođe može značajno poboljšati teksturu kože, smanjiti bore i fine linije, kao i umanjiti pojavu akni i ožiljaka.

Efekat zatezanja lica nitima se sastoji od dve ključne komponente:

  1. Trenutni efekat podizanja kože.
  2. Kroz vreme, konci stimulišu proizvodnju kolagena, pružajući dugoročno zatezanje kože.

Važno je da ovu proceduru sprovodi iskusni stručnjak kako bi se postigli optimalni rezultati uz minimalne rizike.

Koje su indikacije za zatezanje lica nitima?

Kada se preporučuju niti za zatezanje kože:

  • Zatezanje opuštene kože.
  • Podizanje kontura poput vrata i obraza.
  • Smanjenje vidljivosti bora i opuštene kože na području oko očiju, usana, obraza, vrata i dekoltea.
  • Tretiranje dubokih ožiljaka od akni.

Koliko traje tretman niti za zatezanje lica i koji je period oporavka?

Tretman nitima za zatezanje lica obično traje nekoliko sati, zavisno od područja koje se tretira. Oporavak je brz, s minimalnim ili nikakvim potrebama za izostankom iz svakodnevnih aktivnosti. Većina pacijenata se vraća normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Kada se vide rezultati i koliko dugo traju?

Rezultati su obično vidljivi odmah nakon tretmana, ali puni efekat se obično postiže nakon nekoliko nedelja kada se kolagen počne intenzivnije proizvoditi. Efekti zatezanja lica nitima mogu trajati od 1 do 3 godine, zavisno od vrste primenjenih konaca.

Da li je potrebno ponavljati tretman niti za zatezanje lica?

Ponavljanje tretmana može biti neophodno nakon određenog vremena kako bi se održali željeni rezultati. Lekar će preporučiti ponovni tretman nakon procene stanja kože.

Ko ne sme da radi tretman niti za zatezanje lica?

Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima, trudnice ili dojilje, kao i osobe koje su alergične na komponente u koncima, trebalo bi da izbegavaju ovaj tretman. Pre tretmana, posavetujte se sa lekarom ako imate bilo kakve zdravstvene ili alergijske probleme.

Koja je procedura nege nakon tretmana?

Nakon tretmana, lekar će preporučiti odgovarajuću negu kože kako bi se očuvali i unapredili rezultati tretmana. Ovo može uključivati korišćenje određenih krema, izbegavanje sunčeve svetlosti i fizičke aktivnosti tokom određenog perioda.

Zaključak

Niti za zatezanje lica predstavljaju inovativnu metodu koja pruža trenutno podizanje kože sa dugoročnim efektima. Ovo je bezbedan i efikasan tretman koji može unaprediti vaš izgled s minimalnim rizicima i kratkim periodom oporavka.

Razgovarajte s našim stručnjacima, dr Elizabeta Prendjova Nikolić i dr Darko Nikolić, kako biste saznali više o tome kako zatezanje lica nitima može zadovoljiti vaše potrebe za zategnutom i mlađom kožom.