Silhouette Soft niti

Tehnologija koja ima dvostruki efekat: i podizanje i regeneracija. Silhouette Soft® se proizvodi u SAD-u i razvijen je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u korišćenju konusnih (konusa) fiksacijskih niti u oblasti rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Podizanje kože lica sa Silhouette Soft-om je u osnovi pogodan za sve pacijente sa opuštanjem kože na određenim područjima. Efekat zatezanja zavisi od početnog stanja kože.

Tokom konsultacije pacijentu se simulira približan rezultat koji se može očekivati. Nakon toga, donosi se odluka o tome da li je potrebno zatezanje kože lica nitima ili operativno podizanje lica. Još jedna prednost korišćenja niti je ta što se dalje opuštanje kože smanjuje kroz proizvodnju kolagena u telu, postižući održivo učvršćivanje područja koja su zategnuta.

Zainteresovani? Već više od 14 godina naši lekari, dr Elizabeta Prendjova Nikolić i dr Darko Nikolić, koriste svoje obimno znanje i veštinu na polju estetske medicine kako bi istakli vašu prirodnu lepotu.

Zakažite svoj termin u Divine Medica klinici! Radujemo se vašem dolasku.

devojka-silhouette-soft-niti-big

ŠTA JE SILHOUETTE SOFT?

Silhouette Soft je efikasan vid zatezanja kože nitima koji omogućava zatezanje srednjeg dela lica, donje vilice, obrva i vrata. Proizvod je napravljen od polimlečne i glikolne kiseline. Ovi sastojci se potpuno razgrađuju u telu u roku od 10-12 meseci.

KOJI DELOVI MOGU BITI TRETIRANI SILHOUETTE SOFT NITIMA?

  • Kontura lica – donja vilica
  • Jagodične kosti
  • “Viseći” obrazi
  • Nazolabijalne bore
  • Marionetne bore
  • Obrve
  • Vrat

KAKO FUNKCIONIŠU SILHOUETTE SOFT® NITI?

Silhouette Soft niti se pažljivo uvode ispod gornjeg sloja kože putem mikro-iglica. Broj i pozicija niti na tretiranom području varira prema želji i nivou opuštenosti kože kod pacijenta. Pravac zatezanja takođe može biti prilagođen.

Tretman traje prosečno samo 30 minuta (zavisno od područja koje se tretira i količine korišćenog proizvoda) uz lokalnu anesteziju i može se obaviti u kancelariji (ne zahteva boravak u klinici).

KOJI SU REZULTATI NAKON SILHOUETTE SOFT TRETMANA?

Iako je efekat zatezanja odmah vidljiv, konačan rezultat se vidi tek nakon 3-6 meseci, jer se oko niti postepeno formira vezivno tkivo, što posebno u području obraza stvara dodatni efekat punjenja.

Tokom prvih nedelja, moguće su manje nepravilnosti kože zbog viška kože, ali one potpuno nestaju tokom procesa zarastanja. Efekat zatezanja traje oko dve godine, ali se postepeno smanjuje zbog prirodnog starenja kože. Da bi se postigao maksimalni efekat, preporučuje se kombinovanje
dodatnih metoda za dodavanje volumena sa Silhouette nitima.

KOJE NEŽELJENE REAKCIJE MOGU NASTATI?

Blage bolove, oticanje i modrice, udubljenja na mestima uboda, kao i stvaranje bora duž niti su uobičajeni, ali obično nestaju u roku od nekoliko dana.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Nije preporučljivo koristiti Silhouette Soft niti u slučaju akutnih ili hroničnih upala kože na tretiranom području lica, kod sklonosti ka prekomernom stvaranju ožiljaka, autoimunih oboljenja, kod pacijenata mlađih od 18 godina ili kod poznate netolerancije na druge biomaterijale. U slučaju velikog viška kože, operativno podizanje lica može biti bolji izbor od Silhouette Soft Lift-a