Tretman ožiljaka laserom

Lečenje ožiljaka kremama i mastima je uobičajena praksa, iako često pruža samo ograničene vidljive rezultate. Daleko efikasnija metoda je primena laserske terapije za lečenje ožiljaka. Ova metoda podrazumeva slanje svetlosnih impulsa na kožu, stimulišući proces uklanjanja ožiljnog tkiva i podsticanje stvaranja kolagena.

Značajna prednost ovog tretmana je što nastale kolagenske vlakna pomažu u zatezanju opuštenog vezivnog tkiva, dovodeći do trajnog zatezanja kože. Stoga, ova metoda nije samo pogodna za smanjenje ožiljaka, već i za podmlađivanje kože.

Važno je napomenuti da efikasnost laserske terapije i rezultati mogu varirati u zavisnosti od vrste ožiljaka i individualnih karakteristika kože.

U našoj modernoj i ekskluzivnoj ordinaciji u Beograd na vodi, napredne tehnike i dugogodišnje stručno iskustvo stapaju se na osnovu dobrobiti i stručnosti. Zakazivanjem termina kod naših iskusnih estetsko-medicinskih lekara, radujemo se što ćemo vas pratiti na vašem putovanju ka sjajnijem i vitalnijem sebi.

devojka-tretman-oziljaka-laserom-big

Da li je tretman ožiljaka laserom pogodan za mene?

Tretman ožiljaka laserom je pogodan za sve. Ako smatrate da je vaš ožiljak neestetski ili patite od opuštene kože, ova metoda je svakako pogodna za vas. Nudimo vam ličnu konsultaciju gde možemo razgovarati o svim mogućnostima tretmana ožiljaka laserom prilagođenim vašem individualnom slučaju.

Kako izgleda tretman ožiljaka laserom?

Prvo se sprovodi temeljna konsultacija sa jednim od naših iskusnih lekara. Zatim se nanosi anestetska krema na kožu koja će se tretirati.

Koristi se specijalizovani laser kako bi se mikroskopski mali svetlosni impulsi ciljano usmerili na kožu. Ovi precizni svetlosni impulsi služe da postepeno transformišu ožiljno tkivo. Laser deluje na ćelijskom nivou, omogućavajući bezbolnu transformaciju ožiljnog tkiva. Ovaj postupak ima za cilj poboljšanje strukture ožiljaka i smanjenje njihovog izgleda tokom vremena.

Posebna karakteristika ovog postupka leži u stimulisanoj proizvodnji kolagena koju pokreće laserski tretman. Kolagen je ključni strukturni protein odgovoran za elastičnost i čvrstinu kože. Povećana proizvodnja kolagena doprinosi promovisanju regeneracije kožnog tkiva. Ovo znači da se ne tretira samo ožiljno tkivo, već se postiže i pozitivan efekat na opšti kvalitet kože.

Ceo tretman ima za cilj ne samo estetska poboljšanja smanjenjem ožiljaka, već i promociju zdravlja i vitalnosti kože. Važno je naglasiti da se ovaj postupak obično doživljava kao bezbolan, uz individualna variranja osetljivosti.

Koliko tretmana je potrebno?

Tretman se sprovodi u trajanju od oko 20-30 minuta. Već nakon prvog tretmana, primetićete pozitivne promene na svojoj koži. Ipak, regenerativnom procesu kože je potrebno vreme da postigne jasno vidljive rezultate. Obično možete očekivati period od tri do šest meseci pre nego što puni efekat regeneracije postane vidljiv. Da biste postigli optimalne rezultate, preporučujemo seriju od dva do pet tretmana u razmaku od otprilike 3 meseca. Dodatno, preporučuje se godišnje osveženje kako bi se očuvala dugoročna efikasnost i zdravlje kože. Ovaj plan pruža mogućnost da se željena estetska poboljšanja maksimiziraju tokom dužeg vremenskog perioda.

Koliko je bolan tretman ožiljaka laserom?

Naši klijenti često opisuju tretman kao bezbolan. Po želji, rado ćemo naneti umirujuću kremu na područje kože koje se tretira.

Da li postoje rizici i neželjeni efekti?

Nakon laserskog tretmana može doći do blagog oticanja i crvenila kože, praćenog privremenom suvoćom, nepokretnošću i gruboćom. Iz tog razloga preporučujemo redovnu upotrebu hidratantne kreme. Važno je napomenuti da ovi neželjeni efekti obično nestaju nakon otprilike 3-7 dana i postaju jedva primetni ili vidljivi.

uklanjanje-dlacica-ikona

IRITANTNE DLAČICE, ZBOGOM!

Profesionalni tretman laserom uklanja neželjene dlačice na licu i telu brzo i zauvek. Za trajno uklanjanje dlačica koristimo visokoefikasan medicinski diodni laser koji obrađuje folikule dlake pomoću vakuum tehnologije. Na ovaj način, svaka sitna ili krupna, tvrdoglava dlačica može biti bezbolno tretirana i trajno uklonjena. Naša metoda je pogodna za sve tipove kože i tokom cele godine.

tretman-koze-ikona

ZA BESPREKORNU KOŽU KOJA SJAJI

Uživajte u koži tako nežnoj kao svila, ne narušavajući pritom zdravlje i mekoću vaše kože.
Laserterapija pruža efikasan način za tretiranje ožiljaka, koristeći svetlosne impulse kako bi podržala proces uklanjanja ožiljaka i stimulisala stvaranje kolagena.

tretman-lica-ikona

NAJVIŠI STEPEN BEZBEDNOSTI I EFIKASNOSTI

U Divine Medica pružamo bezbolno i efikasno rešenje, čak i za tvrdoglave (oštro obojene) tetovaže. Korišćenjem ultrakratkih impulsa u opsegu od 1 pikosekunde, što je bilioniti deo sekunde, primenjujemo jedinstvenu fotoakustičnu metodu.